Skoro jasno
16°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Auto zrazilo 7-ročného chlapčeka. Vyšiel práve z dvora na bicykli
Zdielať na

Auto zrazilo 7-ročného chlapčeka. Vyšiel práve z dvora na bicykli

KALNÁ ROZTOKA / 7-ročného chlapčeka dnes popoludní zrazilo auto, len čo na bicykli vyšiel z dvora. Jeho príbuzní k nemu rýchlo pribehli, dieťa zostalo ležať na zemi s viacerými zraneniami. Stalo sa to v obci Kalná Roztoka (okres Snina). Vodič najprv z miesta nehody odišiel, podľa polície nemal na vozidle evidenčné čísla. Vzápätí sa ale vrátil. Čo presne sa na ceste udialo objasní až ďalšie vyšetrovanie.

Stalo sa to krátko popoludní. 7-ročné dieťa zrazilo auto na ceste. Stará mama zraneného chlapca nám opísala, čo sa dialo pár sekúnd po zrážke. K tej došlo hneď po tom, ako dieťa na bicykli vyšlo z dvora na cestu. "Maloletý cyklista v dôsledku zrážky utrpel zranenia," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Jeho prevoz do nemocnice potvrdila aj hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová. 

Zatiaľ nie je jasné, ako k zrážke došlo

Vodičom bol podľa polície 23-ročný muž. Ten z miesta nehody najprv odišiel. Svedkovia nám ale povedali, že dôvodom mohli byť evidenčné čísla, ktoré autu chýbali. Vodič sa vzápätí vrátil. "Bol podrobený dychovej skúške. Výsledok bol negatívny," objasnila Ligdayová. To, ako presne k zrážke došlo jasné až po dôkladnom prešetrení. Kým príbuzní chlapca hovoria, že pod nehodu sa mohla podpísať rýchlosť, 23-ročný vodič tvrdí, že chlapček mu náhle vbehol pred auto a zrážke nemal šancu zabrániť.

"Poverený príslušník ODI v Humennom bude skúmať presnú príčinu dopravnej nehody ako aj mieru zavinenia jej účastníkov," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy