Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bol som svedkom bitky, vypovedal som a násilník sa mi mstí
Zdielať na
Krimi

Bol som svedkom bitky, vypovedal som a násilník sa mi mstí

Ďalšie z radu otázok pre Jána Packu

Pán Rudolf z Trnavy nás informoval, že v bazároch v Čechách dokáže pre seba nájsť lacnejšie a ideálnejšie auto ako u nás, na Slovensku. Zaujímalo ho, čo všetko je potrebné spraviť pri jeho kúpe, ako zaplatiť a ako sa prihlásiť na dopravnom inšpektoráte.

"Pri kúpe vozidla v zahraničí sú platobné podmienky riadené podmienkami predajcu, to znamená, že buď z účtu prevodom, alebo možno v hotovosti, ale v zásade pri prihlasovaní vozidla nie je žiadny problém. Je ho potrebné vybaviť testom originality a platobné podmienky pri prihlasovaní na evidenčné čísla sú rovnaké ako pri vozidle, ktoré kúpil doma," odpovedá prezident Policajného zboru SR J. Packa.

Pani Jaroslava býva v jednej z tých ulíc Bratislavy, kde je povolená maximálna rýchlosť 40. Šoféri však podľa nej jazdia ako blázni, dokonca prejsť cez cestu je riskantné. "Je dosť ulíc, odkiaľ mám takéto poznatky, ale v súčasnosti už aj poriadková polícia disponuje radarmi na meranie rýchlosti, takže v tomto prípade stačí zavolať policajtom, oni prídu a urobia si poriadok," informuje Packa.

Syn Viery bol svedkom bitky, vypovedal a následne si ho jeden z bitkárov odchytil a zmlátil ho. Obaja aj s pani Vierou sa teraz boja. Nepodali trestné oznámenie, keďže dotyčný bitkár už niekoľkokrát sedel. "Myslím, že urobili zásadnú chyb, že nepodali trestné oznámenie, lebo takí vagabundi to zneužívajú. Právo opačne, majú podať trestné oznámenie, a práve preto, že už bol v base, my ho tam vrátime naspäť."

Pán Matej by sa chcel stať policajtom. Lenže nosí okuliare. Preto sa pýta, aké sú jeho šance. "Žiaľ, musím povedať, že do priameho výkonu služby nie je prípustná korekcia očí viac ako jednu dioptriu, ale pokiaľ by sa jednalo o špecialistu – tam samozrejme máme iné podmienky, a tá korekcia očí môže byť väčšia."

Na záver otázka od policajtov. "Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či má riaditeľ obvodného oddelenia takú právomoc, že nechá počas nočnej služby slúžiť iba jedného policajta?"

Packa na to hovorí: "V zásade riaditeľ obvodného oddelenia má takú právomoc, je to v mimoriadnych prípadoch a pokiaľ robí stálu službu na obvodnom oddelení, tak v tom nevidím žiadny problém."

Zdielať na

Najčítanejšie správy