Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodejov v kancelárií prichytil muž, zranili ho a podpálili budovu
Zdielať na

Zlodejov v kancelárií prichytil muž, zranili ho a podpálili budovu

PRIEVIDZA / V ranných hodinách sa odohrala poriadna dráma v budove, kde sídli viacero firiem a kancelárií v Prievidzi.

V prievidzskej firme v stredu v ranných hodinách vyčíňali zlodeji. V kancelárii ich prekvapil zamestnanec. Zlodeji ho napadli pravdepodobne železnou tyčou, bili ho po hlave a potom ušli. Predtým všetko poliali horľavinou a zapálili. Zranený muž ušiel z horiaceho pekla v poslednej chvíli. "Po príchode na miesto jednotka poskytla predlekársku pomoc zranenej osobe a pustila sa do hasenia objektu," povedal veliteľ hasičského zásahu Jozef Krausko.

Muž, ktorí prichytil páchateľov mal obrovské šťastie. Zranený muž nevládal chodiť. Jeho kolegyňa ho z horiacej budovy dostala von v poslednej chvíli. Zlodeji ušli cez okno. "Tým, že som búchala na dvere, tak som ich vyrušila a tomu pánovi zranenému čo kričal o pomoc sa mu podarilo otvoriť dvere. potom padol na zem," povedala zamestnankyňa firmy. Podľa informácií TV JOJ páchatelia tesne pred útekom poliali kanceláriu neznámou horľavou látkou a zapálili. 

Zamestnanca ihneď previezli s viacerými zraneniami do nemocnice. "Okamžite ho previezli do bojnickej nemocnice. Skončil na traumatológii. Jeho stav je stabilizovaný," povedal námestník nemocnice Bojnice MUDr. Jozef Kubík. Policajti na mieste činu, ale aj v okolí budovy zaisťovali stopy niekoľko hodín. Páchatelia totiž počas úteku odhodili časť ukradnutých vecí. "Na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiaru, ktorý potvrdil úmyselné konanie zatiaľ neznámeho páchateľa," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy