Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Peter zrazil dve deti a utiekol do USA
Zdielať na

Peter zrazil dve deti a utiekol do USA

RUŽOMBEROK / Dvanásť rokov sa muž, ktorý ešte v roku 2002 zrazil dve malé deti, pričom jedno zomrelo, skrýval pred spravodlivosťou. Utiekol do Ameriky, no minulosť ho dobehla. Trest si však nikdy neodpykal.

Koncom októbra prechádzal vodič avie cestou medzi Ružomberkom a miestnou časťou Černová. Podľa informácií polície za nehodu môže neprimeraná rýchlosť.

"Vrazil do maloletých chodcov, pričom jedno z detí zraneniam podľahlo," informoval hovorca prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky Michal Slivka.

Okresný súd v Ružomberku vodiča Petra Mattu z Martina odsúdil na osemnásťmesačný trest odňatia slobody. Namiesto do výkonu trestu nastúpil do lietadla a dlhých dvanásť rokov sa snažil vyhnúť sa spravodlivosti.

Okrem dievčatka, ktoré pri nehode zomrelo, sa veľmi ťažko zranil aj vtedy deväťročný chlapček. Po vodičovi Petrovi Mattovi začala v roku 2007 pátrať aj polícia a vydala na neho medzinárodný zatykač. Minulosť vodiča však dobehla.

"Na základe dlhodobej medzinárodnej pátracej akcie amerických partnerov bol menovaný lokalizovaný a z USA vyhostený. Menovaný nastúpil na výkon trestu odňatia slobody," vysvetlil Slivka.

Dva roky

Podľa našich informácií Petra Mattu vyhostili koncom júla a letecky ho deportovali na Slovensko. Ešte na letisku ho zatkli a previezli rovno do výkonu trestu odňatia slobody. Zrejme sa jeho pobyt za mrežami ešte predĺži.

"Za marenie výkonu úradného rozhodnutia mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," informovala hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Alexandra Donevová.

Ak by sa Peter Matta skrýval na Slovensku, po piatich rokoch by bol jeho trest premlčaný. No podľa zákona, ak sa niekto vyhýba trestu útekom do zahraničia, spravodlivosť ho po návrate neminie.

Najčítanejšie správy