Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z Číny priletí ďalšia pomoc vďaka finančníkom. Zabezpečili 200-tisíc respirátorov N95
Zdielať na

Z Číny priletí ďalšia pomoc vďaka finančníkom. Zabezpečili 200-tisíc respirátorov N95

Archívna reportáž

BRATISLAVA/PARDUBICE / Slovensko dostane ďalšiu várku ochranných pomôcok. Spoločnosti J&T a EPH zabezpečili opäť až 200-tisíc respirátorov. Lietadlo z Číny by malo priletieť krátko po polnoci v Pardubiciach. Cez takzvaný "český most" tak Slovensko a Česko dostane ďalšie zásoby.

Tretie lietadlo plne naložené materiálom na ochranu pred koronavírusom, priletí z Číny okolo pol jednej v noci. Na sociálnej sieti o tom informoval Patrik Tkáč - spolumajiteľ J&T. 

Lietadlo privezie 200-tisíc kusov respirátorov N95, ktoré sú vyššie ako FFP2 ale nie tak účinné ako FFP3. Ako ďalej informoval spolumajiteľ banky dokopy kúpili 2 milióny respirátorov. Na územie Slovenskej republiky a Česka sa dostanú ale postupne.

V utorok sa cez "český most" dostalo na Slovensko druhá časť pomôcok. Lietadlo bolo plné rúšok, ochranných oblekov, či okuliarov, či testov na koronavírus. "Bolo to privezené kamiónmi z ČR z letiska, a bolo to odvezené do Slovenskej Lupče," informoval minister vnútra Roman Mikulec. V škatuliach bolo dokopy pol milióna jednorázových chirurgických rúšok, 25 tisíc ochranných okuliarov a 20 tisíc ochranných oblekov. Úplne prvé lietadlo priletelo s ochrannými pomôckami z Číny ešte v pondelok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy