Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Nemecku sa na COVID-19 vyliečilo už viac ako 2800 pacientov
Zdielať na

V Nemecku sa na COVID-19 vyliečilo už viac ako 2800 pacientov

Archívna reportáž

BERLÍN / V Nemecku sa z nového typu koronavírusu COVID-19 vyliečilo viac ako 2800 ľudí. Na konferencii v Berlíne to oznámil šéf Inštitútu Roberta Kocha (RKI) Lothar Wieler. Prípadov nákazy úrad doposiaľ registruje celkovo viac ako 22 tisíc. Na COVID-19 zomrelo už 86 ľudí.

K aktuálnym číslam Lothar Wieler poznamenal, že nezachytávajú presný celkový nárast počtov prípadov, pretože cez víkend RKI nedostala kompletné dáta zo všetkých častí krajiny. Agentúra DPA v nedeľu večer súčtom údajov z jednotlivých spolkových krajín došla k údajom, ktorého hovoria o viac ako 24 tisíc nakazených novým typom koronavírusu. 

Z čísel, ktoré sú známe doposiaľ podľa Wielera vyplýva, že 57 percent infikovaných sú muži a 43 percent tvoria ženy. Priemerný vek nakazených je 45 rokov, priemerný vek obetí je 82. Najčastejšie symptómy sú kašeľ - 55% prípadov, zvýšená teplota je u 40%. 

Podľa šéfa RKI je  vyliečených najmenej 2809. "Ide o konzervatívny odhad, vychádzame z toho, že už sa vyliečilo viac pacientov," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy