Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
NCZI má opäť technické problémy. Časť ľudí získa nový termín na očkovanie
Zdielať na

NCZI má opäť technické problémy. Časť ľudí získa nový termín na očkovanie

BRATISLAVA / V týchto dňoch dostane časť záujemcov nový termín na očkovanie. Dôvodom je technická chyba na strane Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). Termíny, ktoré boli vyhradené na druhé očkovanie, chybne pridelili záujemcom v čakárni, ktorí boli prihlásení na prvú dávku vakcíny.

Prioritu pri očkovaní totiž majú osoby, ktoré už dostali prvú dávku vakcíny a po uplynutí stanovenej doby je nevyhnutné, aby sa dostavili na druhú dávku. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva SR.

"Počas víkendu sa preto zrealizovalo preplánovanie záujemcov o prvú dávku, ktorým boli prideľované najbližšie voľné termíny v nimi zvolených alebo najbližších očkovacích centrách. Každý záujemca, ktorému bol pridelený nový termín, bude o tom informovaný prostredníctvom SMS správy a emailu," uviedol rezort zdravotníctva.

Problém pri prideľovaní termínov nastal pri nasadení bezpečnostného systémového riešenia na overovanie identity záujemcov voči registru obyvateľstva NCZI. Chyba, ktorá sa týkala očkovacích centier vo ôsmich nemocniciach a siedmich poliklinikách, už bola odstránená. Všetci "prvoočkovanci" už boli preplánovaní na nový termín a platí ten, ktorý im bol pridelený ako posledný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy