Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zistenie TV JOJ: Koronavírus sa potvrdil aj u animátora z letného tábora
Zdielať na

Zistenie TV JOJ: Koronavírus sa potvrdil aj u animátora z letného tábora

ČASTÁ / Koronavírus sa objavil aj v známom detskom letnom tábore v obci Častá. Ako televízia JOJ zistila, nakazený je jeden z animátorov. Test na Covid-19 to ukázal potom, čo sa dal pretestovať pred cestou do zahraničia. Vedenia tábora všetkých rodičov okamžite informovalo.

Prvý pozitívny prípad potvrdilo aj vedenie letného tábora Euromesto v obci Častá. Ide o animátora, u ktorého sa vírus potvrdil náhodne, nakoľko sa išiel dať pretestovať kvôli ceste do zahraničia. Pre TV JOJ to potvrdil kancelár tábora Euromesto Martin Krištofič. 

Ide o turnus, ktorý skončil 18. augusta. "Išlo o tretí turnus, čiže tábor skončil a zariadenie je teraz prázdne," informoval Krištovič. 

Potom čo vedenie zistilo prítomnosť koronavírusu u jedného z animátorov, okamžite podniklo opatrenia.  Vedenie kontaktovalo rodičov detí a do dnešného dňa podstúpilo testy na koronavírus viac ako 50 ľudí.  Výsledky testov by mali byť známe do dvoch dní. 

Na Slovensku vo štvrtok pribudlo 123 nových prípadov koronavírusu. Ide zatiaľ o najvyšší nárast počtu nakazených.  Ochoreniu Covid-19 vo štvrtok  nikto nepodľahol.

V nemocniciach je hospitalizovaných 60 ľudí, z nich potvrdené ochorenie COVID-19 má 44 pacientov. Na JIS sú 4 ľudia, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú 3 pacienti.Sedemdňový kĺzavý medián je 54.

Pozitívne testy malo 76 mužov a 47 žien vo veku od 3 do 86 rokov v okresoch Bratislava (34), Trnava (17), Trenčín (13), Žilina (8), Spišská Nová Ves (6), Senec (5), Prešov (5), Dunajská Streda (4), Čadca (3), Prievidza (3), Vranov nad Topľou (3), Nové Zámky (3), Galanta (2), Nitra (2), Michalovce (2), Ilava (2), Kysucké Nové Mesto (1), Bánovce nad Bebravou (1), Púchov (1), Košice (1), Komárno (1), Pezinok (1), Banská Bystrica (1), Malacky (1), Šaľa (1), Trebišov (1) a Námestovo (1).

Súvisiace články

Najčítanejšie správy