Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po Michalovciach hlási ďalšie potvrdené prípady medzi zdravotníkmi aj nemocnica v Rožňave
Zdielať na

Po Michalovciach hlási ďalšie potvrdené prípady medzi zdravotníkmi aj nemocnica v Rožňave

MICHALOVCE / V nemocnici v Michalovciach potvrdili nákazu Covid-19 u zdravotníkov pracujúcich na oddelení rádiológie. Prichádzali tak do kontaktu s množstvom pacientov, ktorí mohli mať rôzne diagnózy. Informáciu pre TV JOJ potvrdila nemocnica. Zároveň výskyt nákazy potvrdila u svojich zamestnancov aj nemocnica v Rožňave.

Michalovská nemocnica je v stave najvyššej pohotovosti. Posledné výsledky testov, totiž potvrdili nákazu u zdravotníckeho personálu. Príznaky koronavírusu sa najprv prejavili u laborantky. Vedenie nemocnice ju otestovalo avšak jej výsledky neboli jednoznačné. Nasledovali opakované odbery, ktoré vraj nákazu nepotvrdili.

"Nemocnica otestovala následne 43 zamestnancov, s ktorými mohla prísť zdravotníčka do kontaktu. Okrem troch boli všetky testy negatívne, na výsledky 11 ešte čakáme. Zamestnanci s pozitívnym výsledkom na Covid-19 sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ani zdravotné ťažkosti. Oddelenie naďalej pracuje v štandardnom režime,“ informovala  Jana Fedáková zo Sveta zdravia. 

V zdravotníckom zariadení v Rožňave rovnako potvrdili koronavírus u štyroch zamestnancov - ide o lekárov a zdravotné sestry z oddelenia intenzívnej starostlivosti, jednu zdravotnú sestru zaznamenali v psychiatrickej liečebni v Plešivci. 

Informáciu televízii JOJ potvrdil Jozef Varga, ktorý je poverený zastupovaním regionálneho hygienika v Rožňave. 

Nemusí ísť o konečné číslo, momentálne sa vykonáva testovanie pacientov, ďalších zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Televízia JOJ čaká na vyjadrenie nemocnice. 

Pozrite si reportáž k téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy