Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vytúžený odpočinok po chemoterapii sa zmenil na nočnú moru
Zdielať na

Vytúžený odpočinok po chemoterapii sa zmenil na nočnú moru

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA: Medzi Slovákmi, ktorí uviazli v zahraničí a nevedia sa dostať domov, je aj onkologická pacientka, ktorej sa o niekoľko dní minú lieky. Spolu s manželom odišli na vytúženú dovolenku do Dominikánskej republiky po tom ako absolvovala celú chemoterapiu na začiatku marca.

"Manžel je zdravotne postihnutý a ja som onkologická pacientka," hovorí Zuzana, ktorá uviazla v Dominikánskej republike.

Problémom je, že musí užívať lieky, ktoré jej začínajú dochádzať: "Lieky mám do stredy budúceho týždňa."

Na letisko chodia s manželom už niekoľko dní, no zatiaľ bezúspešne: "Sa snažia dostať všetkých do Európy ale teda, že nie sme na zozname cestujúcich. Ale, že sa tam máme o druhej dostaviť, zase sa spýtať, či nebude voľné miesto a zase čakať."

Pocit, že slovenská vláda robí pre Slovákov, ktorí uviazli v zahraničí dosť nemá Jakub, ktorý pracoval na ostrove Tenerife. Na Slovensko sa pokúšal spolu s priateľmi dostať niekoľko dní avšak podarilo sa mu to až dnes vďaka českej vláde.

Napriek tomu Jakub zostal milo prekvapený z miesta kde spolu s kamarátmi absolvuje povinnú 14-dňovú karanténu v Piešťanoch.

Aj zdravotnícke zariadenia, ktoré sa starajú o onkologických pacientov, zvyšujú hygienické opatrenia, aby chránili ich oslabenú imunitu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy