Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ťažko sa vyhnúť zhromažďovaniu, keď je menej autobusov
Zdielať na

Ťažko sa vyhnúť zhromažďovaniu, keď je menej autobusov

PREŠOV / Hromadná doprava funguje v mnohých mestách a regiónoch väčšinou vo víkendovom režime. Lenže nemálo ľudí musí chodiť do práce, aby tí ostatní mohli zostať doma. A menší počet autobusov v rannej špičke spôsobuje to, čomu sme sa vlastne mali vyhnúť - tlačenice!

Do autobusu sa bez rúška nedostanete. Takéto oznamy sú na všetkých spojoch dopravného podniku. Odborníci okrem iného radia, držať si navzájom odstup od iných ľudí. No v niektorých ranných spojoch to jednoducho nešlo.

Najprv prázdninový režim, potom sobotňajší. Ľudia hromžili. V sobotu je totiž v špičke spojov málo. A niektoré v prvý deň víkendu dokonca vôbec nejazdia. A niektoré autobusy išli ráno tak neskoro, že ľudia nestíhali na ranné zmeny.

Problémy hlásili aj zamestnanci firiem v priemyselnom parku, ktorý je vybudovaný za mestom. Taxíky nejazdia a keď nemali nadväzný spoj, niektorí museli ísť aj pešo. Mesto tak oddnes nasadilo mimoriadne spoje v čase špičiek. Nasadenie a vyťaženosť autobusov posudzujú každý deň.

Po dnešku mesto opäť posilnilo najvyťaženejšie spoje. A v kritických linkách avizovalo nasadenie kĺbových autobusov namiesto krátkych. Práve preto aby sa ľudia nemuseli tlačiť.

Najčítanejšie správy