Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dvaja muži sa rozhodli utiecť z karanténnych centier na juhu Slovenska
Zdielať na

Dvaja muži sa rozhodli utiecť z karanténnych centier na juhu Slovenska

DUNAJSKÁ STREDA / Dvaja muži sa počas víkendu rozhodli utiecť z karanténnych centier na juhu Slovenska. Kým jednému sa z bratislavského zariadenia podarilo dostať až do Dunajskej Stredy, muža z centra v Gabčíkove si pre zmenu odviezli policajti.

Dunajskostredskí mestskí policajti si cez kamery všimli v centre mesta muža ležiaceho na lavičke. Nehýbal sa a nemal ani rúško, bez ktorého nemal čo hľadať na verejnom priestranstve. Zašli ho preto skontrolovať, či je v poriadku.

"Nevedel predložiť doklady, nakoľko ich nemal u seba, tak bol vylustrovaný a chlapci zistili, že je na pátraní," povedal náčelník MsP Tibor Csiba.  Tridsaťpäťročný muž z okresu DS, ušiel z karanténneho centra v Bratislave, dôvod svojho úteku nepovedal. Ani to, ako sa dostal do Dunajskej Stredy.

"Bol vyrozumený kompetentný útvar, a oni vlastne zabezpečili sanitku, ktorá za nejaké 3 hodinky došla ," uviedol Csiba. 

Podľa predbežných informácií totiž mohlo ísť o muža, u ktorého bol výsledok testu na COVID-19 pozitívny. Túto skutočnosť ale z krajského riaditeľstva v Bratislave nikto nepotvrdil. A nevyjadrili sa ani k tomu, či bude muž kvôli úteku z karantény z niečoho obvinený.

"Vami uvedeným prípadom sa v súčasnej dobe už zaoberá Odbor kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," povedal hovorca bratislavskej polície Michal Szeiff.  "Musíme týchto dvoch, ktorí vlastne slúžili vtedy, dať do karantény. Takže od dnes sú v karanténe na 14 dní," vysvetlil Csiba. 

Cez víkend museli policajti zasahovať aj v karanténnom centre v Gabčíkove. Tridsaťdeväťročný muž z Prešova tu odmietol rešpektovať pravidlá. Popoludní zahájil protestnú hladovku, utiekol z izby, odmietol nosiť rúško, k čomu nabádal aj ostatných, rozkopal jedlo pred dverami a snažil sa dostať von z budovy.

"Počas incidentu vulgárne napádal personál a aj zasahujúce zložky, ktorých svojim správaním ohrozoval na zdraví. Celá situácia mala dopad aj na ostatné osoby v karanténe," uviedla hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

Polícia muža zadržala a odviedla. Obvinený je z prečinu porušovania povinností za krízovej situácie. "Za uvedený skutok ukladá zákon trest odňatia slobody až na 2 roky," dodáva Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy