Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dráma v bytovke: Syn mal brutálne dobodať svoju matku, potom ušiel
Zdielať na

Dráma v bytovke: Syn mal brutálne dobodať svoju matku, potom ušiel

ŽIAR NAD HRONOM / Brutálny útok nožom sa mal odhorať medzi synom a matkou v pondelok v noci. Po napadnutí skončila žena v nemocnici. Útočník sa dal po incidente na útek, no polícia ho zakrátko zadržala. Polícia prípad vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

Obyvateľov prebral z pokojného spánku krik matky, ktorá sa stala obeťou brutálneho útoku nožom. Ten sa podľa informácií TV JOJ odohral v centre mesta, v jednej z bytoviek. Matka so synom bývali na 1.poschodí. Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania matka utŕžila asi 20 bodných rán do oblasti chrbta a hlavy. 

"Podľa doteraz získaných informácii mal byť útočníkom jej syn, ktorý sa dal ihneď po útoku na útek," uviedla polícia. Matej  mal mať podľa informácií televízie JOJ len 13 rokov, z bytu utiekol cez okno, pričom ho polícia mala zadržať vo vlaku v Hronskej Dúbrave. "Nakoľko polícia rozbehla rozsiahle pátranie po podozrivom, podarilo sa nám ho vo veľmi krátkom čase zadržať. Už v skorých ranných hodinách sedel na policajnom oddelení," informovala polícia.  

Ženu po útoku mali previezť do nemocnice v Žiari nad Hronom vo vážnom stave. " Zdravotný stav pacientky si vyžaduje intenzívnu starostlivosť je však mimo ohrozenia života," vyjadrila sa Jana Feáková, komunikačný špecialista nemocnice. 

Celý prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. V prípade už polícia začala trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu.

Zaútočiť údajne chcel aj na brata

"V tejto smutnej a závažnej udalosti je dôležité v tomto momente, že žena útok prežila, a nemenej dôležitý je fakt, že je už podozrivý v rukách polície. Pre citlivosť prípadu nie je možné sa k nemu už ďalej vyjadrovať," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Motív chlapcovho konania zatiaľ známy nie je, zaútočil na matku a navyše v byte pustil aj plyn. Podľa našich informácií chcel zaútočiť aj na svojho brata, ktorý v tom čase nebol doma. Tínedžer to spáchal pritom iba deň pred svojimi 14. narodeninami. Údajne sa tak chcel vyhnúť trestnému stíhaniu. Jeho konanie si nevedia vysvetliť ani šokovaní susedia.

Brutálny útok sa nedávno odohral aj v rodinnom dome. Jeho svedkami boli aj deti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy