Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Čoskoro sa rozhodne, či na Slovensko príde 8 tisíc pracovných miest
Zdielať na

Čoskoro sa rozhodne, či na Slovensko príde 8 tisíc pracovných miest

BRATISLAVA / Už čoskoro sa dozvieme, či na Slovensko príde automobilová investícia, ktorá by mohla priniesť takmer osem tisíc pracovných miest. Okrem tej pri Nitre sú podľa informácií TV JOJ v hre aj ďalšie. Práve preto máme nového splnomocnenca vlády, ktorým je štátny tajomník ministerstva dopravy. Dva platy vraj brať nebude.

Namiesto mnohých ministrov si v utorok do kresiel sadli štátni tajomníci. Iní sa, naopak, na zavolanie premiéra dostavili v oblekoch.

Rokovanie sa ale nenieslo v dovolenkovom duchu. Potom, ako vláda pred pred časom uvoľnila pre investíciu pri Nitre urýchlenie pravidiel pre významné investície, v utorok vláda presne vymedzila konkrétne parcely priemyselného parku.

Prvé pracovné miesto

Vzniklo už i prvé pracovné miesto - splnomocnenec pre prípravu a realizáciu strategických parkov. 

"Je to prirodzené, že to skončilo na ministerstve dopravy, pretože Ďalšie veci, ktoré napríklad súvisia so stavebnými povoleniami, so zmenou územného plánu, to sú všetko veci, ktoré sa nachádzajú v našej gescii," vyhlásil štátny tajomník ministerstva dopravy a splnomocnenec vlády pre strategické parky Viktor Stromček.

Čakanie na rozhodnutie

Že sa vláda mimoriadne stretla pre investíciu pri Nitre je isté, konkrétnejší ale nik nechcel byť. Rozhodnutie investora, či príde na Slovensko, je ale otázkou najbližších dní, prípadne týždňov.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy