Jasno
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Handelsblatt: Gréci budú potrebovať ďalších 20 miliárd
Zdielať na

Handelsblatt: Gréci budú potrebovať ďalších 20 miliárd

Gréci opäť dráždia ostatných Európanov. Podľa najnovších správ budú potrebovať ďalších 20 miliárd eur na pomoc. Dôvodom je prípadné predĺženie času na konsolidačné ciele, ktoré sú súčasťou podmienok záchranného balíka. Informuje o tom nemecký Handelsblatt.

Zatiaľ ide o eurošuškandu

Gréci totiž potrebujú viac času na zavedenie úsporných opatrení. To znamená, že druhý záchranný balík v hodnote 130 miliárd eur nebude stačiť. Zatiaľ ide len o eurošuškandu.

"Napriek mnohým šumom, euroskupina sa nimi nebude zaoberať, kým nebudeme mať na stole seriózne podklady a návrhy. A to ešte nie je známy ani dátum tejto schôdzky," potvrdil nemecký minister financií Wolfgang Schäuble.

Bežní Gréci majú iné problémy

Na pozadí veľkej euro politiky a veľkých euro peňazí žijú svoj vlastný život obyčajní život Gréci. V krajine vznikol už dokonca trh s výmenným obchodom.

A bude to fungovať asi takto: Ľudia na trh prinesú svoje tovary, za ktoré dostanú fiktívnu menu TERM. Za tú si potom vyberajú z vecí, ktoré priniesol niekto iný.

Okrem Grécka potrebujú peniaze aj ďalšie krajiny. Medzinárodný menový fond napríklad schválil ďalšiu pomoc pre Portugalsko a to vo výške jeden a pol miliardy eur.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy