Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Petra, ktorého obvinili z brutálnej vraždy, vzali do väzby
Zdielať na

Petra, ktorého obvinili z brutálnej vraždy, vzali do väzby

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Štyridsaťosemročný Peter z Nového Mesta nad Váhom, ktorého polícia obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy, sa v piatok postavil pred súd. Priznal, že bezdomovca nechcel zabiť. Kriminalisti prípad objasnili v rekordnom čase.

Päťdesiatjedenročného bezdomovca našli dobitého ležať pod matracmi pred opustenými garážami v Novom Meste nad Váhom. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že nezomrel vlastným pričinením, ale išlo o drastický útok. 

"Príčinou smrti bolo zlyhanie životne dôležitých orgánov, trieštivé zlomeniny spodiny a klenby lebečnej," povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová. Polícii sa už na druhý deň po otrasnom náleze podarilo zadržať podozrivého muža, ktorého napokon aj obvinili zo spáchania tohto brutálneho činu.

Bezdomovcovi praskla lebka

Štyridsaťosemročný Peter z Nového Mesta nad Váhom mal holými rukami udierať bezdomovca do hlavy tak dlho, až mužovi praskla lebka. Dôvod na to vraj nemal žiadny. "Obvinený Peter najskôr vulgárne a potom aj fyzicky napadol 51-ročného Jaroslava," dodala hovorkyňa. 

Podľa miestnych bezdomovcov bol muž známy svojou agresívnou povahou, ktorá sa prejavovala najmä po požití alkoholu. V opitosti vraj často vyvolával konflikty, na čo mal doplatiť aj Jaroslav.

Stíhaný vo väzbe

"Napadnutý muž na následky brutálnej a najmä bezdôvodnej bitky zomrel. Peter bol po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy," doplnila Antalová. 

Okresný súd v Trenčíne navyše rozhodol, že obvinený muž bude stíhaný vo väzbe.  Peter sa voči rozhodnutiu neodvolal. Policajti ho tak v putách previezli do väznice v Ilave. "Sudca obvineného vzal do väzby, pretože sú tu dôvodné obavy, že bude pôsobiť na svedkov a pokračovať v trestnej činnosti," povedal hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Obvinenému hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody v trvaní od dvadsať do dvadsaťpäť rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy