Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Muž daroval neznámej žene obličku. Bola z toho svadba
Zdielať na

Muž daroval neznámej žene obličku. Bola z toho svadba

Zdroj: myfox8.com

FRANKFORT / Heather Krueger a Christopher Dempsey z amerického Illinois sa spoznali, pretože Heather potrebovala obličku. A Chris jej ju dal, napriek tomu, že túto ženu predtým nikdy nevidel. Chcel jednoducho, aby žila ďalej. Heather sa následne do neho zamilovala.

Všetko sa to začalo asi pred dvomi rokmi, keď dnes 38-ročný Christopher počul v práci kolegu, ktorý rozprával o svojej sesternici, že nutne potrebuje obličku, v opačnom prípade zomrie. Život dvadsaťsedemročnej Heather visel na vlásku. Doktori jej hovorili, že pokiaľ nepodstúpi transplantáciu čo najskôr, má päťdesiatpercentnú šancu, že prežije nasledujúce dva mesiace. 

Dlhé čakacie doby

Podľa BBC čaká v Spojených štátoch amerických na transplantáciu obličky približne stodvadsaťtisíc ľudí.  "Hovoril som si, že by som si prial, aby v takejto situácii pomohol niekto mne alebo mojej rodine," vysvetlil pre BBC Christopher, píše stránka myfox8.com.

Nechal sa preto vyšetriť a zistil, že je vhodným darcom. Zavolal preto Heather, aby jej oznámil, že jej poskytne svoju obličku. Zanedlho sa stretli aj osobne, zašli spolu na obed. Postupne začali spolu tráviť stále viac a viac času. Oficiálnym sa ich vzťah stal ale až po úspešnej transplantácii. 

Svadba v októbri

"Bol som si naozaj istý, že to dopadne dobre. Stále som síce bol nervózny, vždy je tam možnosť, že sa niečo pokazí, ale ani v jednej chvíli som svoje rozhodnutie nezmenil," povedal Christopher.

O osem mesiacov požiadal svoju partnerku o ruku. Svadba sa konala v priebehu októbra, teda po 19 mesiacoch od operácie.

Súvisiace články