Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na policajta zaútočili výtržníci, ktorí demolovali kontajnery
Zdielať na
Krimi

Na policajta zaútočili výtržníci, ktorí demolovali kontajnery

ŠALA / Na mestského policajta surovo zaútočili výtržníci, ktorých služobne riešil. Stalo sa to nadránom v Šali na sídlisku. Partia ľudí zo žilinského kraja demolovala kontajnery. Policajt má po bitke viaceré zranenia. Tridsaťdeväťročný skončil v policajnej cele.

Celý incident sa odohral na sídlisku pri kontajneroch, kde prišla hliadka mestskej polície riešiť výtržníkov. "Hliadka na mieste zistila, že sa jedná o skupinu piatich mužov zjavne pod vplyvom alkoholu, ktorí vykrikovali a na mieste boli prevrátené smetné nádoby," povedal zástupca náčelníka mestskej polície v Šali Miroslav Martinček.

Štyridsaťdeväťročný mestský policajt upozornil partiu, že sú hluční a rušia nočný pokoj. "Muži najprv hliadku verbálne a neskôr aj fyzicky napadli," dodal Martinček. Tridsaťdeväťročný muž sa vrhol na jedného z policajtov a udieral ho do oblasti hlavy. "Prišlo aj ku kopancom," dodal Martniček. Pri bitke mestský policajt spadol na zem, ale muž ho udieral aj naďalej. Výtržník mu roztrhol aj uniformu. Päť mužov hliadka napokon spacifikovala. 

Mestský policajt utrpel viaceré zranenia a musel vyhľadať lekára. Podľa susedov, ktorí videli útok z okien hovoria, že útok zvládla profesionálne. Mário zo Zaškova je momentálne v policajne cele a v najbližších hodinách ho čaká súd. "Muž bol obvinený z prečinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom výtržníctva," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy