Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti vraj zarábajú 1200 €, žiadneho sme s takým platom nenašli
Zdielať na

Policajti vraj zarábajú 1200 €, žiadneho sme s takým platom nenašli

Priemerný plat policajtov bol v minulom roku viac ako 1200 eur v hrubom! Po odvysielaní tejto informácie sme od Vás, najmä policajtov, dostali množstvo búrlivých informácií, v ktorých sa pýtate, kto vlastne tieto peniaze zarába.

Napísalo nám množstvo policajtov, ktorí poslali aj svoje zárobky a ich platy sa ani zďaleka nepribližujú k priemeru. Podaktorí muži zákona nám napísali aj ich zaradenie. Ani jeden z uvedených príkladov sa však k ich oficiálnemu priemernému platu ani len nepribližuje.

Toľké peniaze ani nevideli

Policajti sa preto pýtajú, kto vlastne tieto peniaze zarába a za čo? Prezídium sa vyjadrilo, že v minulom roku bol priemerný plat všetkých policajtov presne 1226 eur v hrubom. My sa preto teraz snažíme zistiť, aký je vlastne skutočný priemer platu policajta v priamom výkone a ako je možné, že oficiálny priemer vyšiel taký vysoký.

Podmienky prijatia

Ak zamýšľate prácu v tejto oblasti a výška platu vás neodradila, prinášame vám podmienky prijatia.

Policajtom môže byť štátny občan Slovenskej republiky starší ako 18 rokov, ktorý o prijatie písomne požiada a je bezúhonný, spoľahlivý, spĺňa stupeň vzdelania určený na výkon funkcie, do ktorej má byť ustanovený alebo vymenovaný.  Musí byť zdravotne, telesne a duševne spôsobilý na výkon služby. Ovláda štátny jazyk a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy