Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Na Slovensko zavítal dizajnér áut Laurens van den Acker
Zdielať na

Na Slovensko zavítal dizajnér áut Laurens van den Acker

BRATISLAVA / Na Slovensko zavítala dizajnérska celebrita. Nenavrhuje však žiadne modely z látok, ale z plechu. Slávny automobilový dizajnér prišiel Slovákom predstaviť svoje futuristické vízie. A tie by sa mohli páčiť nielen mužom, ale aj ženám.

Zvíťazil dizajn áut

Šéfdizajnér Renaultu Laurens van den Acker je známy po celom svete a kreslenie je jeho vášňou už od malička. "Môj otec bol architekt. Vždy som behal okolo neho a on mi dal ceruzku a povedal kresli si niečo," hovorí Acker.

Nakoniec u neho zvíťazil dizajn áut. A niet sa čomu diviť, veď chlapčenský svet si muži občas prenášajú do reálneho života aj neskôr v dospelosti. "Začal som s budovami. Chcel som byť ako otec, ale milujem autá. Som typický chlapec," hovorí.

Pôvodom Holanďan vyštudoval priemyselný dizajn v Delfte v roku 1990. Za ten čas stihol pracovať pre mnohé automobilové značky. "Dizajn áut je to, čo má osloviť budúcich zákazníkov. Tí si často myslia, že iba potrebujú prostriedok, ktorým by sa mohli presúvať z miesta na miesto. Ja si však myslím, že si zaslúžia viac. Auto má byť vyjadrením vášho vnútra, vás samotných. A je na nás, dizajnéroch, aby sme ich spravili čo najkrajšími," hovorí Acker.

Budúcnosť autodopravy

Tento významný automobilový dizajnér je známy častým využívaním foriem vĺn, piesočných dún a púštnej trávy vanúcej vo vetre. Čo znie futuristicky. Ako vidí tento muž budúcnosť autodopravy? "Autá budú stále inteligentnejšími a inteligentnejšími. Čo zároveň znamená, že budú stále bezpečnejšími. Zároveň je veľmi dôležité aby sa autá stávali stále ekologickejšími," tvrdí šéfdizajnér Renaultu.

"Pre nás je samozrejme veľká celebrita a veľká česť, že prijal pozvanie a prišiel k nám na Slovensko," uviedla PR manažérka Renault Slovensko Jana Rajcová.

Súvisiace články