Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Vedecky potvrdené! Aj muži, aj ženy chcú sex častejšie
Zdielať na
Veda a technika

Vedecky potvrdené! Aj muži, aj ženy chcú sex častejšie

BRATISLAVA / Venovať sa sexu len počas sobotňajšej noci nie je pre vzťah postačujúce, tvrdia vedci. Ideálnym základom dobrého a kvalitného vzťahu venovať sa intímnym chvíľam oveľa častejšie, píše Women´s Health.

Raz týždenne

Výskumu sa zúčastnilo takmer 600 osôb, ktoré odpovedali na intímne otázky romantických vzťahov. Výskum sa zameriaval predovšetkým na dôležitosť sexu vo vzťahu.

Zaujímavé je, že obe pohlavia sa podľa výsledkov zhodli na tom, že jednoducho mať sex raz týždenne nestačí, píše Women´s Health.

Až 60 percent žien a 69 percent mužov sa vyjadrilo, že by preferovali mať sex niekoľkokrát týždenne. Avšak Američania sa priznali, že intímnostiam sa venujú len raz maximálne dvakrát za mesiac.

Viac sexu

Z výsledkov výskumu je zrejmé, že pre dobrý a kvalitný vzťah táto bilancia nie je vôbec postačujúca. Samotní opýtaní potvrdili, že ak majú sex častejšie, sú šťastnejší.

Takže ak nedostávate svoju týždennú dávku intímnosti od svojho partnera, je na čase sa zamyslieť a eventuálne váš sexuálny život okoreniť. Ak potrebujete inšpiráciu, zostavte si zoznam "neposlušných vecí", ktoré odkladáte na voľné dni a zaraďte ich do vášho partnerského života, radia vedci.

Sex je výborným dopingom aj pre športovcov. Pozrite si reportáž:

Predĺžte si život

Podľa istého amerického výskumu žijú sexuálne aktívne ženy až o 7 až 8 rokov dlhšie, muži až o celých desať. Naopak, riziko predčasnej smrti sa zvyšuje, pokiaľ si sex doprajete len raz za mesiac prípadne ešte menej. Viac sa dočítate TU. 

Zdielať na

Súvisiace články