Jasno
11°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Okolo lietadla nad Slovenskom preletelo UFO! Tu je dôkaz...
Zdielať na

Okolo lietadla nad Slovenskom preletelo UFO! Tu je dôkaz...

BRATISLAVA / Okolo nákladného lietadla letiaceho nad Slovenskom preletelo UFO! Dokazuje to zvukový záznam komunikácie dispečera s pilotom.

Pilot: Máte na zemi nejaké vojenské cvičenie?
Letový dispečer: Je tu vojenské cvičenie, ale vo východnej časti Slovenska.
Pilot: Pretože pred tromi minútami sme videli preletieť raketu pod nami, z ľava do prava. Asi pred tromi minútami.
Letový dispečer: Je mi ľúto, ale nemáme žiadne informácie. Preveríme to.

Zvukový záznam bol vyhotovený pred niekoľkými rokmi. Zachytáva komunikáciu medzi pilotom a letovým dispečerom. Nákladné lietadlo práve letelo približne 20 kilometrov východne od Žiliny. Vtedy ho mal tesne minúť neznámy objekt.

Letový dispečer: Chcete o tom spísať správu?
Pilot: Nie, len aby ste vedeli, že je vojenské cvičenie a možno zvolili nesprávny smer.
Letový dispečer: Prepáčte, ale nemáme o tom žiadne informácie, preveríme to.

"On to identifikoval ako raketu, to znamená, že to muselo mať svoju rýchlosť, že to muselo mať nejaký pohon," uviedol bývalý riadiaci letovej prevádzky Pavol Melichárek. 

Letoví dispečeri situáciu preverili

Pavol Melichárek 34 rokov riadil letovú prevádzku v slovenskom vzdušnom priestore. Bol to on, ktorý na zázname spolu s kolegom, technickou leteckou angličtinou zo zeme komunikoval s nemeckým pilotom.

Hovorí, že okamžite preverili armádne základne na Slovensku v susednom Česku, aj v Poľsku. Bez výsledku. "Lietadlo tam nebolo a vojaci tvrdili, že tam nemajú žiadne aktivity, tobôž nie raketové," hovorí Melichárek. O tomto zážitku sám hovorí ako o doteraz nevysvetlenom jave.

Ojedinelý prípad? Určite nie...

Rozhovoril sa však aj o ďalšom prípade, ktorý v službe zažil. Ide o asi najznámejší slovenský UFO prípad. Tradujú sa totiž legendy o tom, ako v roku 2005 bojové stíhačky vyštartovali za neznámym predmetom, ktorý mal lietať nad atómkou v Jaslovských Bohuniciach.

Armáda o tom doteraz mlčí. Záhadný prípad však podľa Pavla mal mať svoju dohru. Neznámy objekt mali v tom čase vo svojej blízkosti spozorovať dve lietadlá nad stredným Slovenskom. "Boli proti sebe dve letiace lietadlá, samozrejme v rôznych výškach. Zrazu nám jedno ohlásilo, že mu niečo tesne preletelo nad kabínou. Ten čo letel nad ním, proti nemu, zrazu ohlásil že mu niečo rýchlo preletelo vedľa krídla. Keď sme sa pýtali či to bolo lietadlo, povedal, že to nevyzeralo ako lietadlo," spomína Melichárek.

Napriek tomu, že pán Pavol je dlhoročný skúsený letový dispečer na niektoré otázky si doteraz nevie dať vysvetliteľnú odpoveď. Aj on preto pripúšťa existenciu vecí medzi nebom a zemou. "Že sa jedná o ľudí v budúcnosti, ktorí cestujú v čase a vracajú sa vlastne do týchto čias," dodáva Pavol Melichárek.

UFO na Slovensku

Amatérsku kameru vytiahol aj 45-ročný Pavol zo Starej Ľubovne, pôvodne sa chcel venovať iba mesiacu v splne, no na oblohe videl niečo ako UFO. "Sa mi tam začal objavovať nejaký objekt, ktorý mi pred kamerou začal kmitať, hýbať sa. Tak som sa na neho zameral," hovorí autor videa Pavol Szentivaniy. Video nájdete TU.

V júni 2013 sa podarilo nad Pezinkom natočiť nášmu divákovi záhadný objekt. V jednu chvíľu zrýchľoval, potom spomaľoval, no a v jednom okamihu sa úplne zastavil. Lietadlo to však mohlo byť len ťažko. Pozrite si záznam.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články