Oblačno
18°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Hackeri napadli sociálnu sieť LinkedIn. Ukradli 6,5 milióna hesiel
Zdielať na

Hackeri napadli sociálnu sieť LinkedIn. Ukradli 6,5 milióna hesiel

Hackeri opäť útočili! Tentokrát si vybrali sociálnu sieť LinkedIn, ktorá je orientovaná obchodne. Podľa dostupných informácií hackeri ukradli približne 6,5 milióna hesiel.

Hoci sú niektoré prihlasovacie údaje šifrované, úžívateľom tejto sociálnej siete administrátori odporučili okamžitú zmenu hesla. Užívateľ na ruskom fóre vyhlasoval, že si stiahli heslá 6,46 milióna užívateľov. LinkedIn informoval o hackerskom útoku aj na svojom konte na sociálnej sieti Twitter. "Náš tím momentálne preveruje report ukradnutých hesiel. Budeme vás informovať," píše sa na konte LinkedIn.

Slabé heslá rozšifrovali

Vyzerá to tak, že niektoré slabšie heslá (bolo ich približne 300 000) už hackeri rozšifrovali. Fínsky podnik Fínska IT spoločnosť CERT-FI poskytujúca bezpečnostné služby varuje, že hackeri môžu mať prístup k užívateľským e-mailovým adresám.

Vytváranie profesionálnych sietí

Sociálna sieť LinkedIn používa namiesto používateľských mien e-maily. Sieť bola založená v roku 2002 a spustená v máji 2003. Využíva sa najmä pre vytváranie profesionálnych sietí. Od decembra 2007 bola návštevnosť približne 3,2 miliónov návštevníkov za mesiac. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

ISIFA

Súvisiace články