Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
UFO nad Starou Ľubovňou? Pavol (46) tvrdí, že tam bolo...
Zdielať na

UFO nad Starou Ľubovňou? Pavol (46) tvrdí, že tam bolo...

STARÁ ĽUBOVŇA / Nad Starou Ľubovňou lietalo počas nedeľňajšieho splnu mesiaca UFO. Aspoň to tvrdí náš čitateľ, ktorému sa celý tento jav podarilo nakrútiť. Zábery videl aj odborník, ktorý si však tento úkaz vysvetľuje inak.

Pohybujúci objekt

Amatéri aj profesionáli vytiahli foťáky a kamery, pri takomto silnom svetle, ktoré z mesiaca vyžarovalo bolo dosť možné, že sa na oblohe podarí zachytiť  jedinečné úkazy. "Je možnosť zaznamenať množstvo pekných javov," uviedol Ján Svoreň z astronomického ústavu SAV.

Amatérsku kameru vytiahol aj 45-ročný Pavol zo Starej Ľubovne, pôvodne sa chcel venovať iba mesiacu v splne, no na oblohe videl niečo ako UFO. "Sa mi tam začal objavovať nejaký objekt, ktorý mi pred kamerou začal kmitať, hýbať sa. Tak som sa na neho zameral," hovorí autor videa Pavol Szentivaniy.

Reflex na špinavom objektíve?

U odborníkov sme hľadali odpoveď na otázku, či bola nad Starou Ľubovňou návšteva z vesmíru alebo nebola. "To je len reflex, to sa mu odráža niečo na nie celkom dobre vyčistenom objektíve, lebo to ide presne oproti," dodáva Svoreň.

Autor videa ale vylúčil  špinavý objektív a dokonca je presvedčený aj o tom, že nešlo o žiadny odraz. "Voľným okom to bolo vidieť aj cez kameru. Nevypadalo to, že by to bol odraz a odraz by nekmital predsa," myslí si autor videa Pavol. "Tomuto ja veľmi neverím, že to videl, lebo toto naozaj vyzerá ako niečo, čo je na tej snímke," domnieva sa Pavol Svoreň z astronomického ústavu SAV.

Pavol nám dokonca prezradil,že z toho čo včera na oblohe videl nebol vôbec prekvapený. "Raz sa mi podarilo ako UFO vyfotiť. Dačo to bude medzi tým no," dodáva nadšený autor videa.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články