Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
2012. Rok kedy sa všetko končí, ako prežiť?
Zdielať na

2012. Rok kedy sa všetko končí, ako prežiť?

Koniec sveta v roku 2012 - táto veta straší mnohých ľudí. Je to síce číry nezmysel, ale mnohí tomu veria. A tí "mnohí" s obavami pozerajú do kalendára. Čo sa bude v tento deň asi tak diať? No, bude zima, tesne pred Vianocami a možno bude aj blato...

Vyprázdnia si účty

Ale predsa len, ak máte obavy, máme pre vás zopár receptov, ako sa na koniec sveta pripraviť.

Na jednom z webov si ľudia vzájomne radia, že tohto roku pred Vianocami prevdepodobne vyberú všetky úspory z účtov, aby mali v prípade, keď to budú potrebovať, hotovosť po ruke. Niektorí myslia aj na na ťažké podmienky, ktoré môžu nastať napríklad po ničivej prírodnej katastrofe. Ponúkajú návod ako otvoriť konzervu, keď nemáme otvárač.

Aj mydlo je dôležité

Najdôležitejším artiklom vo vojne je však niečo, čo by asi nikto nečakal. Romantické knihy. "Vojaci si čítajú niečo, čo im pripomína rodinu, a to je veľmi dôležité," povedal hovorca ozbrojených síl a veterán vojenskej misie v Afganistine Milan Vanga. Okrem psychohygieny je dôležitá aj hygiena tela a zachovanie zdravia. Bez toho totiž nič nefunguje. Preto by ani v tých najhorších podmienkach nemalo chýbať obyčajné mydlo.

"Vojaci si ruky umývajú viac ako bežne, nie len pred jedlom, ale vlastne neustále," dodal Vanga.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články