Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Na dedinu spadla záhadná guľa. UFO, tvrdia miestni
Zdielať na

Na dedinu spadla záhadná guľa. UFO, tvrdia miestni

Na brazílsku dedinu spadla v stredu nečakane záhadná kovová guľa. Udalosť spôsobila v celej oblasti poplach. Niektorí ľudia sa totiž domnievajú, že guľa, ktorá má v priemere jeden meter, pochádza od mimozemšťanov. Iní sa trasú, že prichádza koniec sveta.

Nenápadná dedina Riacho dos Pocos v brazilskom štáte Maranhão prilákala pozornosť, keď na jej území pristála guľa s hmotnosťou 50 kilogramov. Podľa informácii regionálneho serveru MR Notícias našťastie nikoho nezranila, rozlomila však jeden strom kešu. 

Guľu našiel na záhrade

"Počul som hluk a okamžite ma začalo zaujímať, čo ho spôsobilo. Myslel som, že spadlo lietadlo, poprípade nás postihlo zemetrasenie. Bál som sa výjsť von, napokon zvíťazila zvedavosť," uviedol 46- ročný Valdir José Mendes, ktorý záhadnú guľu našiel na svojej záhrade. Políciu informoval, že neidentifikovateľný predmet spadol len niekoľko metrov od jeho domu a na pozemku zanechal asi meter hlbokú dieru.

Asi 20 dedinčanov Mendesovi pomáhalo guľu vybrať zo zeme. Po preskúmaní predmetu zistili, že je guľa dutá a ukrýva vo vnútri nejakú tekutinu. Správa sa veľmi rýchlo rozšírila do mesta Mata Roma. Za záhadným objektom sa tak vydalo asi 2000 zvedavcov.

Mimozemšťania, či koniec sveta

"Predmet vzbudil doslova chaos. Niektorí ľudia sa začali obávať, že je to dôkaz konca sveta. Iní sa odvolávali na mimozemšťanov. Ja si ale myslím, že je to časť satelitu," povedal 25- ročný Max Garreto Mauro. S názorom mladého Brazílčana sa stotožnil aj meteorológ z Národného inštitútu pre vesmírny výskum, Peter Costa.

Dutá guľa ale nezostala v rukách dedinčanov dlho. V dedine sa objavila armádna polícia, ktorá predmet zabavila a prevzala na základňu neďaleko Mata Roma. Armáda neuviedla žiadne informácie, len to, žetento vzdušný objekt nemá špecifickú štruktúru, aby priťahoval pozornosť vedcov.

ISIFA

Súvisiace články