Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Koniec internetu! Deň "D" nastane už 31. marca...
Zdielať na

Koniec internetu! Deň "D" nastane už 31. marca...

Už vieme, kedy celý svet odpoja od internetu! Bude to vraj v posledný marcový deň. Takýmto ostrým útokom sa vyhráža hackerská skupina Anonymous, ktorá chce organizovane odstaviť všetky kľúčové servery na prekladanie internetových adries.

Vypnutie internetu, ktorý hackeri nazvali Global Backout, má nastať  31. marca ako protest proti dohode SOPA, ktorá umožňuje vypínanie stránok s pirátskym obsahom.

Internetový piráti zahltia a znefunkčnia 13 takzvaných DNS serverov, ktoré slúžia na rozlišovanie národných domém. To znamená, že keď si po útoku do prehliadača dáte noviny.sk, nezobrazí sa vám stránka televízie JOJ. Namiesto toho vám server nahlási chybu.

Facebook, NATO, teraz internet

Z pohľadu expertov ide o pokračovanie kybervojny, ktorá nemá vždy len charakter revolty. Nebolo to totiž tak dávno, čo sa hackeri vyhrážali skoncovaním so sociálnou sieťou Facebook. V nebezpečenstve mali byť aj zamestnanci NATO. No nič také sa napokon nestalo či nepotvrdilo. Koniec koncov, vypnutím internetu by haceri vypli aj seba. A to nie je ich cieľom...

Hackeri z Anonymus

Anonymous je medzinárodná skupina hackerov bez pevnej organizačnej štruktúry. Aktivisti sa väčšinou zapájajú do ad hoc "operácie" rôzneho druhu. Známa je predovšetkým vďaka útokom firmy, ktoré kedysi spolupracovali s kontroverzným portálom WikiLieaks. terčom hackerov bola napríklad aj firma MasterCard.

ISIFA

Súvisiace články