Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Anonymus zaútočí na weby politických strán
Zdielať na

Anonymus zaútočí na weby politických strán

Skupina Anonymous plánuje v piatok zaútočiť na internetové stránky politických strán Smer-SD, SDKÚ-DS, KDH a 99%. Znefunkčnenie webov má byť súčasťou "veľkolepého programu".

Strany už nebudú voličov klamať

"To, čo sa bude počas tohto týždňa diať, postaví na nohy každého a my veríme, že sa Slováci znovu spoja a urobia, čo je nutné," píše Anonymous.

Okrem odstavenia webov vybraných strán chce Anonymous spamom ovládnuť Facebook politických strán a ich ďalšie internetové profily. "Zoberieme im možnosť deň pred voľbami získavať klamstvami voličov," vyhlasuje Anonymous.

Preťaženie internetových serverov

Skupina sa zameriava na tzv. DDoS (distributed denial of service) útoky, ktorými preťaží internetové servery a tak sa stránky, ktoré sú na nich uložené, stanú neprístupnými.

DDoS sa tak líši od hackovania, ktoré využíva bezpečnostné medzery cudzích počítačových systémov na prístup k ich informáciám, prípadne k ich manipulácii. Anonymous už v minulosti týmto spôsobom zaútočili na internetové stránky finančnej skupiny Penta, Úradu vlády SR či NR SR.

Odchod do penzie tesne po tridsiatke a kráľovský dôchodok. To si chceli hackeri hlásiaci sa k medzinárodnej skupine Anonymous zakotviť v maďarskej ústave. Jojkárski reportéri zisťovali, či už také niečo chcel urobiť niekto u nás a či to hrozí v budúcnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy