Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Pravidelný sex predlžuje život! Až o 10 rokov
Zdielať na

Pravidelný sex predlžuje život! Až o 10 rokov

Považujte sex za bežnú rutinu? Nemali by ste. Milovanie vám môže predlžiť život až o niekoľko rokov. K tomuto zisteniu prišiel tím škótskych vedcov. Informoval o tom český denník Blesk.

Bez kondómu je to lepšie

Líhate si do postele unavení po ďalšom náročnom dni v práci? Nemáte chuť ani si umyť zuby, nieto ešte stráviť intímne chvíle s partnerom? Robíte chybu. Odrazí sa to totiž na vašom zdraví. Či už v rovine psychickej alebo fyzickej...

Podľa odborníkov sex zvyšuje sebavedomie. Vyššia hladina pohlavných hormónov zase pozitívne ovplyvňuje stav vašich svalov. Čím viac, tým teda lepšie. Myslí si to aj popredná antropologička Helen Fisher, podľa ktorej si potom aj ľahšie nájdete prácu.

Bez kondómu to údajne ženy majú radšej. Respektívne, sú šťastnejšie. A pokiaľ by vám ešte stále nestačilo, potom vedzte, že pri sexe chudnete. Viete, koľko kalórii spálite len pri vášninom bozku? A čo potom pri sexe? Viac TU.

Predĺžte si život

Podľa istého amerického výskumu žijú sexuálne aktívne ženy až o 7 až 8 rokov dlhšie, muži až o celých desať. Naopak, riziko predčasnej smrti sa zvyšuje, pokiaľ si sex doprajete len raz za mesiac prípadne ešte menej.

A ešte jedna "perlička" na záver. Výskumníci požiadali o pomoc aj respondentov. Tí mali odhadnúť vek anonymných ľudí na fotografiách. Najmladšie na nich vyzerali práve sexuálne aktívni jedinci.

ISIFA

Súvisiace články