Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Takto si sex vychutnáte a zbavíte sa trémy...
Zdielať na

Takto si sex vychutnáte a zbavíte sa trémy...

Patríte medzi hanblivé, nie príliš po sexuálnej stránke spokojné jedince, ktoré si milovanie nedokážu príliš užiť? Podľa magazínu Health Howstuffworks ide obvykle len o nelogický vnútorný boj a nedostatok prirodzeného uvoľnenia.

Spokojnosť so sebou

Je pravda, že máločo spôsobuje u ľudí taký vnútorný pocit zraniteľnosti, ako nahota pred iným človekom. U niekoho to pri sexe môžete viesť až k nežiadúcej a nenormálnej nervozite či dokonca k psychickému bloku.

Ak je napríklad žena nespokojná so svojím telom, rozmýšľa o tom, a naviac nemá so svojím partnerom úplne vyjasnený vzťah, môže naprosto nevinná poznámka spôsobiť emocionálny výbuch a zničenie celého večera. A nielen večera. Čo teda robiť, aby sme v spálni odbúrali svoju hanblivosť a strach? Možností je veľa a záleží na každej osobnosti, akú si vyberie.

Ženy sa predovšetkým musia naučiť mať rady. K tomu môže dopomôcť, keď sa budú doma občas promenádovať nahé. Pohľady do zrkadla zhovievavejším okom zapríčinia nielen to, že si na seba ľahšie zvyknú, ale budú mať pocit, že sú pre svoje polovičky atraktívnejšie.

Masturbácia? Začiatok dobrého sexu

Netreba sa báť, alebo negatívne pozerať na občasné sebauspokojovanie. Príležitostná masturbácia je normálna činnosť (samozrejme v primeranom počte) a môže mať dokonca prínosný vplyv. Spoznáme samých seba a naučíme sa, čo je pre nás dobré a čo pri sexe vyžadujeme. Lepšie sa nám bude dirigovať partner.

Toto súvisí s možno najdôležitejšou vecou v živote - komunikáciou. Je nutné svojmu sexuálnemu partnerovi povedať svoje priania. Ak s ním o sexe nezvládate hovoriť, je tu otázka, či je on pre vás tým pravým a či má zmysel s danou osobou niečo začínať.

Sex nie je o sekundách

Ak sa budú ženy obávať, že nebudú mať orgazmus a muži, že budú naopak hotoví príliš rýchlo, vedie to len k nepríjemnému stresu. Veď sex nie je len o tých niekoľkých sekundách.

Pokiaľ sa ale domnievate, že máte skutočné problémy, návšteva odborníka pochopiteľne nemôže uškodiť. Lekár vám buď pomôže, alebo vás upokojí, že sa v skutočnosti nič nedeje.

Prvé milovanie. V tábore...

Sex by mal byť predovšetkým zábavný. Mali by ste cítiť uvoľnenie a väčšina myšlienok by mala dočasne opustiť mozog. Keď vás sex neteší, vypátrajte prečo. Ak nastane situácia, že váš priateľ vás už výhradne len kritizuje, aj keď to nie je ľahké, zrejme nezostáva nič iné, len mu povedať, zbohom. Nájdete si niekoho, pre koho budete úžasná.

Doba pokročila, a preto je nutné sa o sexe rozprávať aj so svojimi deťmi. Predídeme tak zbytočným chorobám a skorým tehotenstvám. Prvé milovanie zažíva mnoho detí v turistickom tábore.

ISIFA

Súvisiace články