Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
PRIESKUM: Kvalitný sex majú hlavne ženatí muži
Zdielať na

PRIESKUM: Kvalitný sex majú hlavne ženatí muži

Dnešná doba manželstvám nepraje. Muži sa všeobecne tejto inštitúcii bránia a možno priam boja. Avšak nič nie je na prvý pohľad také strašné ako sa zdá. Manželstvo má neskutočne veľa výhod a podľa magazínu AskMen.com nie je treba vstup do chomútu odďaľovať.

1. Manželstvo robí z mužov lepšie tvory

Ak budú chlapi múdri, uprednostnia bystú, tvrdohlavú a úprimnú ženu pred jednoduchšou a atraktívnou partnerkou, tak majú reálnu šancu, že z nich táto žena urobí lepšieho muža. Múdra žena je pre mužov tou najlepšou motiváciou a dokáže z nich dostať to najlepšie, čo v nich je. Manželstvo naviac naučí muža pravému významu kompromisu a sebaobete.

2. Skutočne kvalitný sex

Sex na jednu noc vyzerá pre mužov na prvý pohľad veľmi atraktívne, no v skutočnosti len málokto z nich priamo túži po tej neistote a neobratnosti, ktorú prvý sex zväčša obnáša. Vzájomné poznávanie dovedie sex do úplne iných výšin.

3. Ženatí majú viac sexu

Rozhodne nejde o zlý vtip. Potvrdzujú to aj vedecké štúdie. Podľa Kinsey Inštitútu napríklad až 23% všetkých slobodných mužov funguje rok bez sexu, zatiaľ čo to isté prežíva len jedno percento ženáčov. Sex dvakrát až trikrát týždenne si dopraje 19% slobodných a až 36% ženatých chlapov. Podľa odborníkov to má jasné vysvetlenie. Slobodní muži trávia čas hľadaním partnerky, ženáči tento čas trávia sexom s manželkami. 

4. Manželia sú šťastnejší

Napriek tomu, že mnoho mužov na svoje manželstvo nadáva, v skutočnosti v ňom zažívajú o mnoho väčšie šťastie než prežívali za slobodna. Dokazuje to hneď niekoľko vedeckých štúdii. Manželstvo totiž poskytuje stabilitu, pocit spolupatričnosti a vzájomnej podpory, čo mužom dodáva sebaistotu aj mimo domova.

5. Ženáči sú atraktívnejší

Muži v manželských vzťahoch na určité ženy pôsobia doslova ako magnet. Prečo by inak bolo toľko dievčat, ktoré sa zmierili s rolou milenky, len aby mohli byť stále s mužom? Samozrejme, nechceme chlapov navádzať k tomu, aby sa ženili len pre úspech u ďalších žien.

6. Muži v chomúte žijú dlhšie

Štúdie dokazujú, že šťastne ženatí muži majú tendenciu prežívať svoje dlhoroké partnerky. Podľa jednej americkej štúdie slobodní muži majú päťkrát väčšiu pravdepodobnosť, že zomrú na ochorenie srdca než ženáči. Úmrtnosť slobodných mužov je dokonca 2,5 krát vyššia než ženatých.

Manželstvo však neprináša iba tie krásne chvíle plné rešpektu a dôvery. Samozrejmosťou sú aj hádky. Jednu vzorovú nám predvedú pán Blichár a pani Nitschneiderová. V reportáži sa však dozviete aj to, ako hádke predísť, či ju vyriešiť.

ISIFA

Súvisiace články