Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Záhada sa vyriešila. Žiadne super rýchle UFO, ale mucha!
Zdielať na

Záhada sa vyriešila. Žiadne super rýchle UFO, ale mucha!

Nad americkým Denverom sa v prvej polovici novembra objavil rýchlo sa pohybujúci neidentifikovateľný objekt, ktorý bol viditeľný iba na spomalených záberoch. Experti si vtedy nevedeli rady. Spoločnosť na výskum paranormálnych javov z Rocky Mountain teraz prišla s vlastným vysvetlením - podľa nich to bola mucha.

Najprv bezradní experti...

Muž, ktorý chcel zostať v anonymite, natočil približne pred mesiacom na oblohe neidentifikovateľný objekt, ktorý sa pohyboval veľmi rýchlo. Obrátil sa na miestnu televíznu stanicu KDRV, ktorá vyslala na to isté miesto v tom istom čase svojho kameramana, aby domnelé UFO natočil. A tak sa aj stalo.

Televízia sa potom obrátila na leteckého experta Steva Cowella. "Neviem to identifikovať. Nie je to lietadlo, nie je to helikoptéra, rozhodne to nie sú vtáci," povedal pre televíziu KDRV. Etnologička Mary Ann Hamiltonová zase odmietla, žeby šlo o hmyz. "Nikdy som nevidela nič podobného. Neverím, že je to hmyz," tvrdila. 

A potom jednoduché vysvetlenie

Spoluzakladateľ spoločnosti z Rocky Mountain Bryan Bonnerale tvrdí, že ide o muchu. Pôvodné video bolo natočené medzi 12-tou a 13-tou hodinou, v dobe, kedy sú ideálne klimatické podmienky pre drobný hmyz. Jeho tím sa vydal na miesto niekoľkokrát za sebou a koncentrácia hmyzu tam bola vždy vysoká. 

Jednu z odchytených múch potom nadšenci nalepili na sklo a nasnímali pred objektívom. Keď s ňou hýbali rýchlosťou jej letu tesne pred ním, na zázname to vyzeralo ako veľmi rýchlo sa pohybujúca rozmazaná tmavá škvrna. Čím ďalej od objektívu bol vzdialený predmet, tým sa zdal pohyb pomalší. 

V oblasti sa okrem toho pohybuje množstvo druhov vtákov. Bonner zároveň poukazuje i na fakt, že ne videu je zachytený ešte jeden malý objekt. Tým sa ale nikto nezaoberal. O jeho názor sa však údajne televízia nezaujímala.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

Súvisiace články