Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Virtuálny svet čaká dobrý rok! Investujeme rekordné sumy
Zdielať na

Virtuálny svet čaká dobrý rok! Investujeme rekordné sumy

BRATISLAVA / Dobrý rok čaká svet virtuálny, alebo inak aj IT svet. Investície do tohto biznisu by mali po minuloročnej stagnácii rekordne rásť. A to celosvetovo. Karta pôjde softwéru, počítačom, tabletom, či telefónom. Teda aspoň podľa najnovšej štúdie IT firmy Gartner s názvom IT Spending Forecast.

Po stagnácii príde nárast

Vyzerá to tak, že IT biznisu pôjde tento rok karta. Svet by mal utratiť na tieto zariadenia a služby s tým spojené rekordnú čiastku. Po minuloročnej stagnácii by malo prísť k oživeniu a k 3-percentuálnemu nárastu.

Utratiť na tieto technológie by sme mali takmer 4 bilióny dolárov. Najsilnejšie by malo rásť 5 segmentov. Firmy by mali opäť viac utrácať na softvér. Zároveň spoločnosti zainvestujú aj do IT analýz a do programov, ktoré im pomôžu alebo by aspoň mali v oblasti marketingu a predaja.

Zvýšenie predaja mobilov, tabletov...

Virtuálny priestor je stále častejšie používaný na komunikáciu so zákazníkmi. Spoločnosti by mali opätovne zainvestovať aj do skvalitnenia svojich rozvodových sietí, pretože technológie idú stále dopredu.

Po minuloročnom prepade by sa mali zvýšiť aj tržby za predaj počítačov aj mobilov, či tabletov. A to o štyri percentá. Keďže smartfóny a tablety vedia pomaly ale iste nahradiť počítače, pre zákazníka bude rozhodujúcim faktorom cena.

Téme sa ďalej venuje reportér Richard Juriš. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

Súvisiace články