Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nádej v liečbe rakoviny! Voda, ale nie obyčajná...
Zdielať na

Nádej v liečbe rakoviny! Voda, ale nie obyčajná...

BUDAPEŠŤ / Nové zázračné metódy boja proti rakovine sa objavujú celkom pravidelne. Niektoré z nich vyzerajú sľubne, iné sú čisté bludy. Ťažko povedať, do ktorej kategórie patrí objav maďarských vedcov. Znie to totiž až neuveriteľné - rakovina sa dá zničiť vodou. Samozrejme, nie je to obyčajná voda. Je upravená tak, aby v nej bolo menej deutéria, teda ťažkého vodíka.

Bunky odumrú

Doktor vysvetľuje, že odňatie deutéria za účelom liečby rakoviny má svoj logický význam. "Zdravé bunky sa dokážu prispôsobiť k zníženiu hladiny deutéria v tele, ale rakovinové nie. Výsledkom je, že rakovinové bunky odumrú," vysvetľuje vynálezca Gábor Somlyai.

Toto tvrdenie má vedec podložené niekoľkými výskumami. Liečil zvieratá, neskôr sledoval účinok odňatia deutéria na ľuďoch. "Všetci pacienti sa stravovali ako pred tým, pili však vodu s menším obsahom deutéria. U všetkých pacientov došlo k zníženiu hladiny deutéria v ich organizme," dodáva Solmyai.

Čím menej deutéria, tým silnejší

A tým pádom aj k zmenšeniu rakoviny v ich tele. Voda s menším obsahom deutéria sa dá vyrobiť pomocou prístrojov. Platí, že čím má voda menej deutéria, tým je silnejšia a má väčšiu schopnosť znížiť hladinu deutéria v organizme. Koľko deutéria je vo vode sa dá presne určiť. Pomocou prístroja. 

"Môže ísť o akúkoľvek vzorku, musíme ju však dostať do plynovej podoby. Môže to byť krv, orgánová tkanina akákoľvek vzorka," hovorí vedec István Fórizs.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články