Skoro jasno
16°
Bratislava
Muži chcú menší nos. Letí takzvaný prirodzený
Zdielať na

Muži chcú menší nos. Letí takzvaný prirodzený

Plastické operácie sú pomerne bežná vec, ale stále si ich akosi viac spájame so ženami. Po niektorých zákrokoch ale túžia už aj muži. Pomerne populárne je napríklad také zmenšenie nosa. Aj o tom sa hovorilo v ružomberskej nemocnici na medzinárodnom kongrese lekárov.

Chcete mať nos ako Mel Gibson?

Ľudia chcú väčšinou menší nos, krajšiu špičku. Potvrdil to aj lekár KOPL ÚVN Ružomberok Stanislav Ďurík. "Mali sme aj pacienta, ktorý chcel mať nos ako Mel Gibson," potvrdil hovorca ÚVN Ružomberok Valér Ferko. 

Pokým v 80. rokoch bol hitom ženský noštek dohora čiže prší nos, teraz je to inak. V súčasnosti je trend prirodzený nos, na ktorom nie je vidno, že bol plasticky operovaný.

Pomôže to aj pri chrápaní

Zväčša však nejde len o estetiku. Veľa pacientov má rôzne vonkajšie defekty, či deformácie vnútri nosa a zle sa im dýcha. Chirurgovia preto najradšej  spoja zdravotný problém s estetickým do jednej operácie. "Plastickú operáciu nosa si platí pacient sám," dodáva Ďurík. Inak je to, keď už ide o zdravie pacienta.

A je tu aj nádej pre chrápajúcich ľudí. Operácia niekorým trvalo pomôže. "Až 30% pacientov tvrdí, že po operácii už toľko nechrápu," dodáva Ďurík.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články