Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šialenstvo okolo konca sveta pokračuje! Už len 3 týždne...
Zdielať na

Šialenstvo okolo konca sveta pokračuje! Už len 3 týždne...

Napriek tomu, že všetci odborníci, dokonca i pápež, hovoria, že žiadny koniec sveta nebude, stále sa nájde dosť zúfalcov, ktorí sa naň pripravujú. V Rusku sa napríklad objavili na trhu balíčky na prežitie. Sú v nich zápalky, konzervované rybičky, ale aj vodka, bez ktorej zrejme Rus neprežije, ani keď koniec sveta nebude. Takáto priprava na posledný deň zemegule však nie je ani inde vo svete ničím výnimočným.

Pripravujú sa Francúzi aj Rusi

Do malej dediny Bugarach na juhozápade Francúzka smerujú kroky fanatikov, ktorí sa tu chcú ukryť pred koncom sveta. Domáci im však odkazujú: Nechoďte sem, nič tu nie je!

V ruskom Tomsku zase začali v týchto dňoch  dokonca na základe správ, ktoré hovoria o tom, že 21. decembra nastane úplná temnota, s predajom balíčkov záchrany. Ich základom je samozrejme vodka, šproty, mydlo, či zápalky, ale napríklad aj hry na zahnanie nudy.

Vybavenie až príliš podobné tomu, aké sme našli v bratislavskej Petržalke. Ak je to nutné, dá sa v tomto priestore aj spať. Doba prežitia ak treba aj dva roky.

Pápež poprel hrozby o konci sveta

I keď v tomto prípade ide len o rekonštrukciu vojnových čias, prípravy na ohlasovaný koniec sveta nie sú najmä po slovenských dedinách ničím výnimočným. Pre odpoveď, či naša civilizácia naozaj skončí, zašiel redaktor Viliam Šuška k veštici. "Budú ľudia demonštrovať, budú sa búriť, no koniec sveta nebude," tvrdí vešitca Vanesa.

Tomu by zodpovedalo aj stanovisko hlavy rímsko-katolíckej cirkvi pápeža Benedikta XVI. Ten hrozby o konci sveta poprel. Veriacich aj preto vyzval, aby ich nebrali vážne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO. 

ISIFA

Súvisiace články