Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Najskôr 4 dni temna, potom... Taký má byť koniec sveta 2012
Zdielať na

Najskôr 4 dni temna, potom... Taký má byť koniec sveta 2012

Tak a je to tu zas - dátum údajného konca sveta sa blíži. Podľa japonskej princeznej koniec sveta budú sprevádzať štyri dni úplného temna, bez elektriny. Mnohí ľudia, najmä v Amerike, si už teraz chystajú zásoby a úkryty. Vo Francúzsku niektoré mestá v osudné dní ponechajú pre obyvateľov otvorené bunkre. Na Slovensku o konci sveta hovoria už aj vedci.

Štyri dni budeme v tme a tichu...

Zemetrasenie, tsunami, zrážka s meteoritom a smrť miliónov ľudí - takto vykresľujú 21.12.2012 hollywooodski filmoví tvorcovia. Tento dátum prevzali z mayského kalendára. Mnohí obyvatelia, najmä v USA to zobrali vážne a už teraz si pripravujú zásoby a podzemné úkryty. Z rôznych kútov sveta počuť proroctvá a svojské výklady konca sveta.

Najnovšie napríklad podľa japonskej princeznej Kaoru Nakamaru katastrofa začne už 19. decembra. Obloha stemnie, dôjde k výpadku telekomunikačných sietí a hneď aj dodávka elektriny. Štyri dni vraj budeme v úplnej tme a tichu.  

Až potom vyjde slnko a už nebude noci. Takéto katastrofické predpovede mátajú ľudí už aj v Európe. Vo francúzskom Alsasku úrady ponechajú v kritických dňoch otvorené bunkre. V našom hlavnom meste taká možnosť nebude. 

Slováci na koniec nie sú pripravení

Zatiaľ ani nikto nepožiadal o niečo také. Na rozdiel od Američanov, Slováci sa pre koniec sveta nezbavujú ani svojich domov. Ba ani húfny nápor na psychiatrov sa nekoná. Citlivejších ľudí ale určité obavy predsa len zaťažujú. "Spôsobuje to v nich pocit neistoty, zmätok, depresiu," myslí si psychiatrička Adriána Bánovská.

Téme o konci sveta sa venujú vedci vo svojich prednáškach už aj na Slovensku. Podľa nich sa žiadna katastrofa diať nebude, netvrdia to ani samotní Mayovia. Ale zase. Mayom prosto skončil jeden z viacerých kalendárov, ďalšie mayské kalendáre však pokračujú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články