Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
MZV odsudzuje teroristické útoky Talibanu v Afganistane
Zdielať na

MZV odsudzuje teroristické útoky Talibanu v Afganistane

"MZV SR vyjadruje solidaritu a podporu Afganistanu na jeho ceste k stabilite, demokracii a prosperite," dodáva vo vyhlásení. <b>VIDEO: Afganistan po útokoch</b>

Ministerstvo zahraničných vecí SR ostro odsudzuje najnovšiu sériu teroristických útokov Talibanu v afganskej provincii Kandahár, vrátane dnešného útoku na kanadský vojenský konvoj.

REUTERS

Ako ďalej informoval hovorca MZV SR Ján Škoda, MZV vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým nevinných obetí. Tieto teroristické činy sú v príkrom rozpore s úsilím afganskej administratívy, podporovanej medzinárodným spoločenstvom, o rozvoj Afganistanu sužovaného desaťročia občianskymi vojnami. "MZV SR vyjadruje solidaritu a podporu Afganistanu na jeho ceste k stabilite, demokracii a prosperite," dodáva sa vo vyhlásení rezortu slovenskej diplomacie.

V nedeľu Afganistanom otriasol najvražednejší útok od pádu militantného hnutia Taliban v roku 2001. Samovražedný atentátnik zabil pri útoku pri juhoafganskom Kandaháre vyše sto ľudí. Pri dnešnom samovražednom útoku neďaleko Kandaháru zahynulo najmenej 35 ľudí a ďalších najmenej 28 bolo zranených. Samovražedný útočník sa odpálil v aute naloženom výbušninami na miestnom trhovisku v čase, keď tade prechádzal kanadský vojenský konvoj. Zranení boli najmenej dvaja kanadskí vojaci.

Zdielať na

Najčítanejšie správy