Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Z Bratislavy do sveta: Kde všade sa môžete vybrať na dovolenku?
Zdielať na

Z Bratislavy do sveta: Kde všade sa môžete vybrať na dovolenku?

BRATISLAVA / Dovolenka autom, autobusom, vlakom či lietadlom? Tento rok si máme z čoho vyberať. Ponuka ciest so štartom v hlavnom meste sa rozrástla. Vlakom i autobusom sa pohodlne dostaneme nielen do okolitých krajín, ale aj do prímorských destinácií. A letieť do exotiky priamo z Bratislavy už nie je problém.

"Z Bratislavy máme priame spojenia do zahraničia do Zürichu, to znamená celé Rakúsko, Švajčiarsko. Máme tento vlak do Splitu, ktorý ide cez Slovinsko. Dá sa vystúpiť niekde po ceste a pokračovať ďalej," priblížil Karol Benzély, člen predstavenstva ZSSK.

​Do Chorvátska sa dostanete aj diaľkovými autobusmi, ktoré budú jazdiť z Prahy cez Bratislavu až do Splitu. Vystúpiť však môžete kdekoľvek. Počas celých letných prázdnin zaradil túto linku český dopravca do každodennej prevádzky. "Na túto linku nasadzujeme najmodernejšie autobusy s usporiadaním 2+1, kde majú cestujúci viac osobného komfortu a pohodlia," priblížila Alexandra Janoušek Kostřicová,PR manažérka Regiojet.

Cestujúci sa majú možnosť s prestupom dostať aj do ďalších prímorských destinácií v Taliansku. Priamymi autobusovými i vlakovými spojmi sa dostanete do Budapešti, s prestupom aj na Balkán. No ak ste milovníkom lietania, možnosti sú bohatšie. "Snažíme a každoročne zaraďovať novinky, ktoré na iných trhoch fungujú - preto Djerba, egyptský Marsa Matouh, Korfu a portugalská Madeira," vysvetlil Juraj Sliacky, country manažér Čedok.

Na thajský Phuket a Maurícius si budete musieť ešte počkať. Prvé lety sú naplánované na október. Novinkou pre zimnú sezónu je aj Mexiko a ďalšie extatické destinácie ako Kuba, Dominikánska republika či Vietnam.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy