Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Koniec pečiatkárov v Michalovciach. Podnikateľom došla trpezlivosť
Zdielať na

Koniec pečiatkárov v Michalovciach. Podnikateľom došla trpezlivosť

MICHALOVCE / V Michalovciach sa rozmohol trend, kedy si ľudia chodia pravidelne oraziť svoje potvrdenie z úradu práce. Miestni ich volajú pečiatkári, podnikateľom ale došla trpezlivosť.

Ak evidovaní na úrade práce nedonesú potvrdenie, vyradia ich z evidencie. V Michalovciach sa ale objavili výstražné upozornenia.

Žiadna výhoda

Zamestnávateľom došla trpezlivosť. "Prídu ľudia dvakrát týždenne. Niekomu ani nedám, prečo by som mala," tvrdí miestna podnikateľka.

Zamestnávateľ opečiatkovať potvrdenie nemusí, nemá z toho žiadnu výhodu. Pre nezamestnaného ale ide o povinnosť. "Základnou povinnosťou uchádzača o zamestnanie, je aktívne si hľadať zamestnanie a aktívne hľadanie zamestnania osobne preukazovať úradu," uviedla hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Veronika Černá.

Výstražné oznamy

Situácia zašla tak ďaleko, že na niektorých prevádzkach visia výstražné oznamy v znení, že žiadatelia o pečiatku nie sú vítaní. Na svedomí to majú tí, ktorí sa o prácu vôbec nezaujímajú.

Koľko ľudí si pri pečiatkovaní našlo prácu známe nie je, takáto štatistika totiž neexistuje. Funkčnosť systému sa nedá vyhodnotiť. "V blízkej budúcnosti sa nepredpokladá s jeho vypustením resp. zrušením," dodala Černá.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy