Jasno
10°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
V Štúrove zrušili úrad, zamestnanci stále dostávajú plat
Zdielať na

V Štúrove zrušili úrad, zamestnanci stále dostávajú plat

ŠTÚROVO / V rámci integrácie úradov reformy ESO, ministerstvo vnútra zrušilo od 1. októbra Obvodný úrad v Štúrove. Nahradí ho síce vysunutú pracovisko novovzniknutého Novozámockého okresného úradu, viacerí zamestnanci sa však dočasne ocitli vo zvláštnom vzduchoprázdne. Nemajú výpovede ani pracovné miesta, len plat.

Bez práce, nie však bez peňazí

Viacero pracovníkov bývalého obvodného úradu v Štúrove sa ocitlo bez práce, avšak nie bez peňazí. Časť zamestnancov zrušeného obvhodného úradu zostáva naďalej pracovať na vysunutom pracovisku Okresného úradu.

Zvyšní však zatiaľ nemajú ani len výpovede. "Päť zamestnancov predloženú ponuku na trvalé preloženie na iné miesta neprijalo. Preto teraz čakáme sedem pracovných dní na vyjadrenie odborárov," uviedla Silvia Keratová z tlačového odboru Ministerstva vnútra.

Výpovedná lehota 2 mesiace

Až potom bude s nimi ukončený štátnozamestnanecký pomer výpoveďou.  Výpovedná doba je však zákonom stanovená na 2 mesiace. Znamená to, že  plat títo zamestnanci neexistujúceho úradu budú dostávať aj naďalej, pracovať však  zrejme nebudú. 

Informačná tabuľa Obvodného úradu v Štúrove funguje aj naďalej, posledný oznam sem pribudol 2. septembra. Dokonca, na rozdiel od výpovedí, stihli dať vyrobiť už aj nové vývesky. Nezamestnaní zamestnanci vraj dostali pokyn, aby sa zdržiavali doma a nikam necestovali.

Tí čo mali šťastie a zostali, už vraj pracujú ako včeličky. "Klientske centrum s rozšírenejšou agendou než je tomu teraz, plánujeme spustiť aj v meste Štúrovo v priebehu budúceho roka," dodala Keratová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy