Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Niekde pridať, inde ubrať. Polícia plánuje presuny síl
Zdielať na

Niekde pridať, inde ubrať. Polícia plánuje presuny síl

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Polícia plánuje zmeny v obsadení obvodných oddelení. Presunom síl bude predchádzať podrobná analýza. Tá určí, kde treba policajtov pridať, a kde naopak ubrať.

"Odborné útvary v súčasnosti spracúvajú dôkladnú analýzu stavu na jednotlivých útvaroch, ktorá bude podkladom novej typizácie obvodných oddelení Policajného zboru," uviedla vedúca oddelenia komunikácie a prevencie kancelárie policajného prezidenta Marianna Paulíková.

Počty policajtov na obvodných oddeleniach a ďalších útvaroch sa budú meniť postupne. "Nebudú to centrálne zmeny v rámci jedného konkrétneho termínu," potvrdila Paulíková.

Zmeny v tabuľkách robí polícia aj priebežne. Spomínané zmeny majú byť ale o čosi väčšie a hlavne komplexnejšie. "Berie sa do úvahy viac činiteľov, ide o komplexnejší pohľad," hovorí Paulíková.

Rušenie obvodných oddelení však nehrozí. "Podstatou reorganizácie je reakcia na meniacu sa situáciu z hľadiska ekonomických činiteľov či demografického vývoja," vysvetľuje

Nové faktory

Ako príklad uvádza nové priemyselné parky, čo sú tiež faktory, ktoré majú vplyv na vznik trestnej činnosti či priestupkov. "Potrebujeme na to reagovať a presúvať sily podľa toho, kde sú potrebné," vraví.

Na zmeny údajne nebude treba navyšovať stavy policajtov, ani si nevyžiadajú zvýšené finančné náklady. V minulom roku urobili v polícii 85 zmien v tabuľkách zloženia a počtov policajtov. Tento rok spravili zatiaľ 37 zmien.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy