Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slovenskí policajti budú opäť pomáhať turistom v Chorvátsku
Zdielať na

Slovenskí policajti budú opäť pomáhať turistom v Chorvátsku

MAKARSKÁ RIVIÉRA / Osem slovenských policajtov bude už siedmu sezónu pomáhať dovolenkárom na Jadrane. V roku 2013 navštívilo slovenské more približne šesťsto tisíc Slovákov.

Chorvátska polícia spolupracuje s policajtami zo Slovenska, Poľska, Českej republiky, Nemecka, Talianska a od polovice júla sa pripojí aj Francúzsko.

"Našim cieľom je zabezpečiť väčší pocit bezpečia našim slovenským turistom, ktorí dovolenkujú v Chorvátsku," uviedla policajtka Slavomíra Skočejová. 

Jedna dvojica policajtov bude slúžiť na Makarskej riviére, druhá dvojica bude nápomocná na severe Chorvátska v Crikvenici. Sú k dispozícii dvadsaťštyri hodín denne.

Telefónne čísla na slovenskú políciu

Crikvenica +385 99 7201 002
Makarska+385 99 7201 001

"Najčastejšie problémy sú strata alebo krádež dokumentov, odtiahnutie auta alebo dopravné pokuty. Taktiež aj konflikty s domácimi," hovorí slovenský policajt Adrián Mamrilla.

Slovenskí policajti ale namajú v Chorvátsku žiadne právomoci a nemôžu zasahovať do činnosti chorvátskej polície. "Chcem vašich pochváliť za vysoko profesionálny a osobný prístup," uviedol vedúci oddelenia prevencie krajských policajtov v Splite Paško Urgina.

Najrýchlejšie do Chorvátska

Slováci sa začínajú húfne presúvať k slovenskému moru, teda do Chorvátska. Môžu si vybrať cestu cez Maďarsko, alebo cez Rakúsko. Pre východniarov je samozrejmou prvá alternatíva. Našinci zo západného Slovenska majú dilemu a nevedia, ktorej trase dať prednosť. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy