Skoro jasno
21°
Bratislava
Chystáte sa cez leto na dovolenku? Kúpte si ju už teraz!
Zdielať na

Chystáte sa cez leto na dovolenku? Kúpte si ju už teraz!

BRATISLAVA / Aj napriek tomu, ze sa väčšina Slovákov snaží šetriť, letná dovolenka je pre mnohých akousi odmenou za celoročnú prácu. Cestovky už začali s predajom first moment zájazdov a záujem je veľký. Už teraz sa predalo o 10 percent viac zájazdov ako vlani. V prieme sme ochotní na dovolenku minúť približne 553 eur.

Ceny sa príliš nezmenili

Ak si letnú dovolenku dokážete naplánovať, s nákupom môžete začať už teraz. Vyberať je z čoho. Ak by ste čakali do leta, môže sa stať, že z ponuky last minute, mnohé z hotelov už nezoženiete.

Ceny zájazdov v porovnaní s minulým rokom, ostávajú približne nezmenené. "Turecko je v podstate na úrovni minulého roku v globále. Bulharsko takisto. V Chorvátsku môžete nájsť hotely, kde išli ceny o niečo hore," potvrdzuje riaditeľka cestovnej kancelárie Eleonóra Fedorová.

Hotely v Chorvátsku o niečo zdraželi

A tu je 5 najobľúbenejších destinácií, kam sa tento rok Slováci vyberú za oddychom: Chorvátsko, Turecko, Taliansko, Grécko, Bulharsko.

Najčastejšie trávime dovolenku osem dní. Prednosť dostávajú 4-hviezdičkové hotely so službami all inclusive. A hoci dovolenku často vyberáme na internete, nakoniec predsa len zájdeme do kamennej pobočky, aby sme sa presvedčili, že sme si vybrali správne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy