Zatiahnuté
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Max Frintrop v Bratislave: Výstava „Skreslené informácie“ očarila milovníkov umenia
Zdielať na

Max Frintrop v Bratislave: Výstava „Skreslené informácie“ očarila milovníkov umenia

BRATISLAVA / Výtvarník Max Frintrop, ktorý žije a pracuje v nemeckom Dusseldorfe, prišiel na Slovensku ukázať svoju výstavu s názvom „Skreslené informácie“. Jeho diela majú znázorniť rozmanitosť a neobmedzenú predstavivosť každého, kto sa na ne pozerá.

​Na Slovensko zavítal nemecký umelec Max Frintrop

Svoje obrazy sa rozhodol vystaviť v galérii v centre Bratislavy. Galeristka Zuzana Danková hovorí, že názov výstavy je odkazom z jeho tvorby. "Nevieme preniesť presne pôvodnú myšlienku, ktorú autor zamýšľal, tak aby bola 100 % odkomunikovaná v pôvodnom zámere. Maľba je interpretácia diváka. Každý tam uvidí vždy to svoje," hovorí Danková. 

Autor rozvinul myšlienku, ktorú nazýva abstraktný surrealizmus

"Chcel som v tejto výstave vyjadriť seba. Byť umelcom alebo maliarom, je zachytiť všetko, čo vychádza z môjho života. Stále prichádzam na nové spôsoby môjho vnímania umenia, ktoré chcem, aby si každý milovník umenia vysvetlil po svojom," vysvetľuje umelec Max Frintrop.

"Páči sa mi, že sú také farebné, abstraktné, je to také zaujímavé," hovorí jedna z návštevníčok galérie. "Očarili ma farby a prevedenie. Určite je to obdivuhodná výstava," uviedol návštevník galérie. "Takúto kvalitu maľby je málokedy vidieť na Slovensku," hovorí Danková. 

Výstava je nainštalovaná do 15. júna. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy