Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Zabudnite na slnko. Prichádzajú prehánky
Zdielať na

Zabudnite na slnko. Prichádzajú prehánky

SLOVENSKO / V pondelok sme sa opäť prebudili do krásneho dňa. Na väčšine územia je jasno, len v okolí Popradu, Žiliny a Bystrice je polooblačno a prehánky. Teploty všade okolo 20 stupňov. V utorok sa na prehánky treba pripraviť aj v ďalších častiach Slovenska.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Do večera veľmi teplo

Od severovýchodu zasahuje nad našu oblasť okraj tlakovej výše. Teplé počasie so sebou prinesie zväčšenú oblačnosť, ojedinele prehánky a búrky. Slabý premenlivý vietor môže pri búrkach zosilnieť. Teplota vzduchu sa na väčšine územia bude pohybovať  od 20-25 stupňov.

V nevýraznom tlakovom poli sa bude nad strednou Európou rozpadávať studený front. Noc bude ešte jasná až polojasná, len v západnej polovici územia miestami zväčšená oblačnosť. Prehánky len ojedinele.Najnižšia nočná teplota 6 až 1, na západe väčšinou 11 až 6 stupňov Celzia.

Prehánky skôr na západe Slovenska

Utorok prinesie hromadenie oblačnosti, miestami prehánky, búrky sa vyskytnú len ojedinele. Na východe bude len malá oblačnosť.

Najvyššia denná teplota 20 až 25, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 18 stupňov. Veľmi teplé počasie bude sprevádzať vietor južných smerov do 5 m/s, čo je približne 20 km/h. Na juhu stredného Slovenska slabý premenlivý vietor, pri búrkach prechodne zosilnie.

Vo štvrtok a piatok nás čaká mimoriadne teplé počasie. Obloha bude jasná a ortuť teplomera sa môže vyšplhať až na príjemných 28 stupňov. Cez víkend príde mierne ochladenie, obloha sa zatiahne a môžme očakávať prehánky, miestami aj búrky. 

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy