Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Havaroval vetroň, pilotovi (55) pomohli mamičky
Zdielať na

Havaroval vetroň, pilotovi (55) pomohli mamičky

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / V utorok podvečer havarovalo neďaleko Partizánskej Ľupče v okrese Liptovský Mikuláš bezmotorové lietadlo. Išlo o vetroň, v ktorom sedel 55-ročný pilot z Poľska. Bol totiž súťažiacim na medzinárodných pretekoch v Prievidzi. Z doposiaľ nezistených príčin spadol rovno do areálu detskej ozdravovne!

Vetroň spadol do areálu detskej ozdravovne

Bolo krátko pred 16-tou hodinou, keď na svojom vetroni havaroval 55-ročný pilot z Poľska. Spadol z doposiaľ neznámych príčin, predpokladá sa však, že išlo o nepriaznivé počasie, ktoré ho prinútilo núdzovo pristáť. Vetroň spadol rovno do areálu detskej ozdravovne, kde sa však našťastie nikto nenachádzal. Šťastie mal aj samotný pilot.

Jeho bezmotorové lietadlo najskôr podľa všetkého krídlom zachytilo vysoký ihličnatý strom a dopadlo medzi budovy. Náraz ho rozlomil na niekoľko častí. "Sme počuli rámus. My sme si mysleli, že padol sneh a potom sme počuli nejakého človeka," hovorí pacient z ozdravovne Marek. "Bolo počuť veľký rachot. Nevedeli sme, čo sa deje. Len ako keby niečo spadlo. Tu opravujú budovu, tak sme si ešte mysleli, že niečo tam," komentovala aj pani Martina, ktorá pilotovi pomáhala.

Zakrvavený pilot hľadal pomoc

55-ročný pilot, ktorý z kabíny vyšiel sám, hľadal so zakrvavenou tvárou po celom areáli pomoc. Narazil na skupinku matiek s deťmi. Tie mu poskytli prvú pomoc a zavolali sanitku. "Vravel, že mu je veľmi zle... On si tam ľahol na zem, dali sme mu pod hlavu tašku, bundy, čo sme mali a sanitka prišla do 15 minút," spomína pani Martina.

Pilot si podľa našich informácií zlomil rebrá, poranil lopatku a rameno. Momentálne je hospitalizovaný v ružomberskej nemocnici a jeho stav je stabilizovaný. Podľa našich zistení štartoval z letiska v Prievidzi, kde sa konajú medzinárodné preteky bezmotorových lietadiel. Išlo o jedného zo súťažiacich a podľa miestnych skúseného pretekára. Okolnosti jeho pádu sú predmetom vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy