Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vrtuľník sa mal zachytiť o lano. Nasledoval pád a smrť chlapca (†13)
Zdielať na

Vrtuľník sa mal zachytiť o lano. Nasledoval pád a smrť chlapca (†13)

SEREĎ / S úrazmi hlavy, tržnými ranami, odreninami a podchladením skončili v nedeľu večer vo Fakultnej nemocnici v Trnave dvaja ľudia z vrtuľníka, ktorý havaroval pri Seredi. Očití svedkovia tvrdia, že helikoptéra sa pravdepodobne o niečo zachytila. A to vraj o lano, ktoré bolo cez rieku natiahnuté.

Pacientov by mali prepustiť

Zdravotný stav 21-ročnej ženy a a 42-ročného muža je stabilizovaný. Ak nenastanú komplikácie, obaja pacienti budú v priebehu dvoch – troch dní prepustení domov. Informoval o tom primár traumatologicko-ortopedickej kliniky Peter Urban.

Vrtuľník sa v nedeľu krátko po sedemnástej hodine zrútil do Váhu v katastri obce Vinohrady nad Váhom. Svedkovia tvrdia, že sa helikoptéra pravdepodobne o niečo zachytila. Pád neprežil 13-ročný chlapec z Bratislavy, ľahšie zranenia utrpeli 21-ročná žena z Banskej Bystrice, 42-ročný muž zo Senca a 40-ročný pilot z Bratislavy.

Škoda najmenej za 40-tisíc

Vyšetrovateľ kriminálnej polície z Galanty začal podľa informácií trnavského policajného hovorcu Michala Hanusa trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Pilotovi alkohol zistený nebol. Na vrtuľníku vznikla škoda najmenej 40 tisíc eur. V prípade obvinenia konkrétnej osoby hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Hasičom sa podarilo v nedeľu neskoro večer vytiahnuť z brehu Váhu chvostovú časť havarovaného vrtuľníka. Obávali sa znečistenia životného prostredia prevádzkovými kvapalinami a preto sa rozhodli už vo večerných hodinách konať. Pri odstraňovaní chvostovej časti vrtuľníka asistovala civilná ochrana. Vytiahli aj časť vrtuľníka, ktorá zostala v strede rieky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy