Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
FOTOGALÉRIA. Pád vrtuľníka neprežil syn (†13) automobilového pretekára
Zdielať na

FOTOGALÉRIA. Pád vrtuľníka neprežil syn (†13) automobilového pretekára

SEREĎ / Pri obci Šintava neďaleko Serede havaroval vrtuľník. Na palube boli štyria ľudia, pád neprežil 13-ročný chlapec. Ďalších cestujúcich sa podarilo zachrániť.

Vrtuľník spadol do rieky

K pádu do Váhu došlo krátko po 17-tej hodine. Podľa svedkov mal vrtuľník naraziť do lana, ktoré bolo natiahnuté cez rieku. Stroj začal iskriť a zrútil sa do vody. Na palube boli štyria pasažieri, trom z nich sa podarilo vyjsť von z kabíny a kričať o pomoc.

"Zastal na plytčine. Jeden človek z vrtuľníku vyšiel na kraj a začal sa topiť, lebo nevládal a tiež mu pomáhal jeden civil. Bol roztrasený, nevládal chodiť. Ženu s mužom vytiahli neskôr záchranári," vraví očitá svedkyňa.

Tínedžer tragédiu neprežil

Na palube lietadla bol Dick Kvetňanský, automobilový konštruktér, jeho priateľka aj automobilový pretekár Ján Daniš, ktorý pilotoval. Tí sú momentálne s ľahkými zraneniami v nemocnici. Syn pilota, len 13-ročný chlapec, ostal zakliesnený v kabíne. Nehodu žiaľ neprežil.

Vyšetrovateľ kriminálnej polície z Galanty začal podľa informácií trnavského policajného hovorcu Michala Hanusa trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Pilotovi alkohol zistený nebol. Na vrtuľníku vznikla škoda najmenej 40 tisíc eur. V prípade obvinenia konkrétnej osoby hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy