Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Osudná trasa vrtuľníka smrti. Toto videl pilot
Zdielať na

Osudná trasa vrtuľníka smrti. Toto videl pilot

SEREĎ / V nedeľu sa krátko po 17-tej hodine zrútil do Váhu vrtuľník. Na palube boli 4 ľudia a nehodu neprežil len 13-ročný chlapec. My sme trasu, ktorou pravdepodobne vrtuľník letel, preleteli tiež. Posádka si zrejme chcela vychutnať pekný výhľad, preto zrejme stroj letel tak nízko nad hladinou.

Pilot zrejme nedodržal predpisy

Vrtuľník, ktorý prelietal ponad hladinu Váhu, sa pravdepodobne zachytil o lano, ktoré bolo natiahnuté ponad hladinu. Ak by ale pilot dodržal predpisy, o lano by sa nezachytil.

Podľa predpisov je minimálna letová výška pre vrtuľník v neobývanej oblasti 150 metrov. Lano, o ktoré sa vrtuľník údajne zachytil, bolo však približne vo výške stromov.

Zahynul syn automobilového pretekára

Na palube lietadla bol Dick Kvetňanský, automobilový konštruktér, jeho priateľka aj automobilový pretekár Ján Daniš, ktorý pilotoval. Tí sú momentálne s ľahkými zraneniami v nemocnici. Syn pilota, len 13-ročný chlapec, ostal zakliesnený v kabíne. Nehodu žiaľ neprežil.

Prečo pilot letel tak nízko ukážu až odborné expertízy a výpovede. Tie môžu aj vyvrátiť alebo potvrdiť prípadnú technickú poruchu. My sme kontaktovali niekoľko profesionálnych pilotov a žiaden z nich sa k tejto tragédii vyjadriť nechcel. Či už z osobných alebo profesionálnych dôvodov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy